Pages Navigation Menu

Castiga “Mansfield Park”, romanul de dragoste pe care merita sa-l citesti

Castiga “Mansfield Park”, romanul de dragoste pe care merita sa-l citesti

Rochiile din romanele scriitoarei Jane Austen, cinele fine si serile petrecute la balurile de societate pot reprezenta pentru fiecare cititor o idee irezistibila. 

Romanul „Parcul Mansfield” este povestea frumoasei, dar saracei Fanny Price, care de la varsta de 10 ani este nevoita sa locuiasca pe domeniul bogatei ei matusi si a sotului acesteia, Sir Thomas. Tanara noastra eroina se indragosteste de fiul cel mic al protectorilor ei, Edmund, cu care impartaseste aceleasi viziuni romantice asupra vietii. Insa, lucrurile se complica…

mansfield park

Vrei sa castigi aceasta carte?


1. LIKE paginii de Facebook NewsUP

2. SHARE acestui concurs pe pagina ta personala de Facebook

3. Comenteaza la acest post (pe site) cu raspunsul tau la intrebarea: “Ti-ar fi placut sa te nasti in epoca scriitoarei Jane Austen? De ce?”

 

*Perioada concursului: 30 August- 3 Septembrie

*Castigatorul va fi extras prin tragere la sorti, cu ajutorul site-ului www.tragerilasorti.ro

*Castigatorul va fi anuntat pe data de 3 Septembrie, pe pagina de Facebook NewsUP

*Atentie! Doar participantii care indeplinesc toti pasii de mai sus, intra in tragerea la sorti!

*Cartea este in limba engleza

 

28 Comments

 1. Raspunsul meu este , cu siguranta da si asta pentru ca in epoca aceea manierele , bunul simt si repectul erau cele care primau in societate.

 2. Raspunsul meu la intrebarea daca mi-ar place sa ma fi nascut in epoca scriitoarei Jane Austin, sincer raspunsul meu ar fi inclinat spre nu. Dar sunt curioasa, bineinteles citind cartile scrise de autori din acele timpuri, cum faceau femeile fata acelei perioade pline de restrictii si frustrari. In acele timpuri cand regele George al treilea era monarh in Anglia, la noi se petrecea rascoala taranilor de la 1807, despre care, din cate stiu a scris Liviu Rebreanu. In tara erau tot felul de evenimente neplacute, iar eu daca m-as fi nascut in Romania? Nu stiu cat as fi suportat o viata simpla si mai ales daca as fi rezistat bolilor care nu aveau pe atunci nici un antidot,(holera, pojarul, difteria si alte boli, spitale care nu aveau antiseptic, nu aveau solutii de omorat microbii…si multe alte inconveniente). Se putea muri doar dintr-o (“banala” azi)gripa. Saracia celor nefavorizati era greu de suportat si pentru cei de atunci.

  • Da, am gresit! Rascoala taraneasca a avut locin 1907!

 3. Nu mi-ar fi placut, pentru ca era o epoca in care femeia nu avea drepturile de azi si nu exista progres tehnologic si stiintific!

  • Progresul tehnologic nu este dat de epocă.

   Într-adevăr, femeile erau considerate o ”proprietate” și mizeria putea fi numită ”regina palatului”.

  • Progresul tehnologic nu se datorează epocii.

 4. Mi-ar fi placut sa ma nasc si sa traiesc in epoca scriitoarei Jane Austen pentru ca atunci totul era mai simplu: toata lumea era interesata in acumularea de cunostinte, aveai timp sa te intalnesti cu toata lumea, se faceau seri dansante, se citea foarte mult. Totul era simplu in afara de, bineinteles, moda. Cu toate ca aveai nevoie de ajutor pentru a te imbraca, totusi, produsul finit era apreciat si cred ca moda de atunci inca este apreciata.

 5. pentru ca toate valorile umane aveau alta insemnatate ..erau apreciate lucrurile simple..cuvintele..gesturile….

  • si acum nu ti le apreciaza nimeni?
   ia mai uite-te in jurul tau.

  • Era, mai degrabă, o stratificare socială mult mai evidentă. Săracii erau săraci, slujitorii erau slujitori, iar burghezia se diferenția de toți ceilalți.
   Într-adevăr, ca epocă și civilizație era altceva.

 6. Da, mi-ar fi placut sa traiesc in epoca lui Jane Austen, pentru ca erau apreciate valorile, gesturile simple si lumea era mai buna.

 7. Nu sunt sigura daca sunt facuta pentru acele vremuri.Cu siguranta nu m as incadra cerintelor de etica si morala,destul de austere, ale acelor timpuri.Romantismul de atunci e cel ce ne face sa credem ca am prefera acea epoca.Dar nu, prefer libertatea femeii din zilele noastre.

 8. Cu siguranta, DA! Primau politetea, bunul gust, respectul pentru valori. Chiar daca erau si multe neajunsuri, sufletul era hranit.

 9. Nici vorba, n-as fi putut trai nici o zi conformandu-ma regulior acelor vremuri si adoptand acele mentalitati.

 10. Mi-ar fi placut pt ca lumea era mai simpla, nu exista atata dualitate in ceea ce priveste relatiile, atata prefacatorie si interes. Primau sentimentele sincere.

 11. Nu mi-ar fi placut sa fi trait in acea perioada, dar citesc cartile despre acea epoca tocmai pentru a-mi aminti sa fiu recunoscatoare ca am acum drepturi egale cu barbatii (cel putin teoretic) si ca am mai multa libertate de a face ce-mi doresc.

 12. da… pt ca nu aveau televizoare :)

 13. Casatorii fortate, lipsa metodelor de contraceptie, nasteri periculoase (cunostinte medicale primitive), lipsa apei curente, iar cel mai infricosator lucru pentru noi: te durea o masea: nu exista anestezic, medicii erau putini si ti-o scotea fierarul sau potcovarul! :) )

 14. Am citit comentariile precedente si clar parerile sunt impartite,de aceea cred ca as prefera sa traiesc in vremea de acum ,dar sa avem valorile morale, spirituale de atunci.Insa pana la urma fiecare epoca cu plusurile si minusurile ei! Fereasca de mai rau!

 15. M-am visat mereu purtand corsete, rochii impozante si nelipsitele palarii. Din punctul asta de vedere, zic un mare DA,as fi vrut sa traiesc in epoca aceea! :)

 16. Din foarte multe motive da, din mai putine motive nu….Dar balanta inclina spre da, pur si simplu pentru ca ma regasesc in acea epoca….

 17. Nu mi-ar fi placut sa traiesc in aceea epoca.

 18. Nu mi-ar fi placut doar pentru ca o simpla gripa m-ar fi putut ucide in acea perioada…

 19. MI-AR FI PLACUT SA MA NASC IN ACEA PERIOADA ROMANTICA(PRE-VICTORIANA),PENTRU CA ERA O ALTA LUME…POATE CHIAR MAI BUNA SI MAI “LIMPEDE”.

 20. Mi-ar placea sa traiesc atunci pentru a vedea moda acelor vremuri,cum se traia in acele conditii,ce facea o femeie zilnic,influenta familiei in alegerea sotului.Sa aflu tot!

 21. Mi-ar fi placut sa traiesc in acea epoca pentru ca lucrurile erau mai simple, totul decurgea intr-un ritm domol, rochiile erau superbe. Erau si multe neajunsuri. Ideal ar fi fost sa te fi nascut intr- o familie bogata…

 22. Mi-ar fi placut sa traiesc in perioada descrisa de Jane Austen in romanele sale deoarece ador rochiile fastuoase ale eroinelor, manierele elegante, iubirile romantice si serile petrecute la balurile de societate. Insa nu mi-ar fi placut sa ma nasc in epoca in care a trait Jane Austen deoarece ea nu a descris in totalitate acea epoca, neamintind in romanele sale despre conditiile adevarate in care cele mai multe persoane traiau in epoca pre-victoriana:lipsa apei curente care a dus la aparitia multor boli iar pentru multe dintre ele nu existau remedii, cunostintele medicale erau primitive, singurul remediu pentru durerile de dinti era sa-l scoti cu ajutorul unui medic de oacazie si anume fierarul sau potcovarul, casatoriile fortate, foarte multi copii mureau la nastere sau in primii ani de viata, cei mai multi copii nu beneficiau de educatie ci erau trimisi sa lucreze de la varste fragede in minele de carbune.

 23. Sigur ca epoca victoriana nu ne satisface nici astazi pe de-a intregul curiozitatea legata de viata de atunci, de aceea este si binevenita aceasta intrebare de concurs. Sunt de parere ca din pricina claselor de oameni, ar fi interesant de reflectat intai asupra raspunsului.
  Epoca respectiva nu insemna numai rochii, eleganta si maniere, existau cu siguranta si multe neajunsuri, si nu toata lumea avea acces la cultura sau la o educatie aleasa.
  Dorinta de a ma fi nascut la 1800 poate fi privita doar ca un ideal,in sensul unei contopiri cu personaje din romanele acelor vremuri de mult apuse. Pot pune aceasta dorinta doar in baza curiozitatii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>