Pages Navigation Menu

Castelul dinastiei Hohenzollern

Castelul dinastiei Hohenzollern

castelul Hohenzollern exterior

Castelul Hohenzollern este cunoscut astazi ca un simbol al dinastiei, care ii poarta numele, dar si ca un monument istoric si turistic, ce nu trebuie ratat daca va aflati in Germania. Situat la 50 de kilometri Sud de Stuttgard, la o altitudine de 855 metri, Castelul Honzollern a fost resedinta regilor si imparatilor Prusiei, Germaniei si Romaniei. 

            Legenda castelului spune ca in jurul anului 1061, doi cavaleri din tinutul Swabia (partea de Sud-Vest a Germaniei de azi), numiti Burchard si Wezil von Zollern, au fost ucisi intr-o batalie. Aproximativ un secol mai tarziu, un document atesta existenta Castelului Zollern, fiind descris la acea vreme ca o fortareata solida si impunatoare. Castelul a fost distrus in 1423, ca ulterior, la finele anului 1461 sa fie construit un castel mai mare si mai rezistent, folosit ca refugiu pentru svabii catolici Hohenzollerni, pe timp de razboi.

Pana la sfarsitul secolului al XVIII-lea castelul trece printr-o perioada de puternica deteriorare. Singurul edificiu pastrat ramane capela, care a apartinut castelului medieval. Printul Frederick William al IV-lea de Prusia, fiind pasionat de istorie, viziteaza in anul 1819, ruinele vechiului castel si ramane impresionat de pozitia pe care acesta se afla. Astfel, il insarcineaza pe arhitectul Friederich Stuler sa proiecteze noul castel, inspirat de stilul neogotic, dar si de castelele din Valea Loirei. 

SONY DSC

Pentru cei care vor sa viziteze Castelul Hohenzollern, intrarea se face prin poarta regala, cunoscuta ca „Poarta Vulturului”, pe frontispiciul careia este infatisat printul Frederick calare pe calul sau. Castelul este inconjurat de cei mai importanti reprezentanti ai dinastiei Hohenzollern, din statui din bronz. 

In interiorul castelului se pot vizita: Sala Ancestrala, Sala Contelui, cunoscuta ca sala de baluri, sub care se afla gazduit tezaurul regal, pe locul fostelor bucatarii, biblioteca, Sala Marchizului, dormitoarele, Salonul Albastru decorat artistic, dar si gradinile castelului.

Castelul-Hohenzollern- statui care inconjoara castelul

De-a lungul timpului, fiecare membru al dinastiei Hohenzollern, si-a pus amprenta asupra acestui loc prin: obiecte personale, sculpturi, picturi, arme sau armuri, mobilier de epoca, argintarie sau imbracaminte, obiecte care pot fi vazute de public. Dintre piesele care compun tezaurul regal, cea mai importanta este coroana regala prusaca, creata pentru imparatul William al II-lea, in anul 1889, reprezentand simbolul suprem al puterii dinastice a familiei Hohenzollern.

Astazi, Castelul Hohenzollern are toate atuurile unui obiectiv turistic si istoric extrem de valoros: resedinta unei dinastii puternice, trecutul unei fortarete medievale, dispune de un tezaur impresionant si de colectii de arta, iar cadrul natural care il inconjoara ofera fiecarui turist o imagine unica peste muntii si vaile pitoresti din imprejurime.

 

Surse: vizitati-start.com; travel.descopera.ro

 

Sursa foto: royalcorespondent.com; travel.descopera.ro

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>