Pages Navigation Menu

Castele din Germania

Castele din Germania

         Cand vizitezi un castel din Germania, pasesti intr-un decor de basm: castelele sunt situate in varf de munte, turnurile par ca ating cerul.

         Germania este faimoasa pentru castelele sale, care in trecut au fost locuite de cavaleri, duci si familii regale, dar care au cunoscut si razboaie devastatoare. Bogate in istorie, castelele au fost restaurate si le-a fost redata stralucirea din trecut. Inauntrul lor se gasesc tot felul de comori: picturi, tablouri, arme vechi. Unele dintre aceste castele inca sunt locuite de rudele fondatorilor.

            Castelul Reichsburg din Cochem a fost construit in jurul anului 1000 de catre un conte, dar a trecut in posesia unui imparat. Impozanta constructie aproape a fost distrusa in secolul al XVII-lea, cand regele francez Ludovic al XIV-lea a invadat regiunea. Castelul a fost reconstruit in stil neo-gotic, iar interioarele sunt decorate cu mobila in stil renascentist si baroc.

Reichsburg_Cochem

            Castelul Mespelbrunn a fost initial o casa construita de un cavaler in secolul al XV-lea. Este situat in padurea Spessart, pe malul apei. Se deosebeste de restul castelelor din Germania prin simplitatea stilului, care ii confera o frumusete deosebita. Castelul este proprietate privata, insa isi deschide portile si pentru vizitatori.

Mespelbrunn castel news up

            Castelul Wartburg dateaza din secolul al XI-lea, dar a devenit faimos cu cateva secole mai tarziu. In secolul al XVI-lea, Matin Luther s-a ascuns aici pentru a traduce Biblia. In secolul al XX-lea, Adolph Hitler a vrut sa fie inlocuita crucea castelului cu svastica. Castelul Wartburg, din regiunea Eisenach, este unul dintre cele mai bine pastrate castele din Evul Mediu. Turistii pot urca la castel pe jos sau cu autobuzul.

schloss-neuschwanstein castel newsup

            Castelul Lichtenstein este unul dintre cele mai recent construite in Germania (secolul al XIX-lea); a fost construit in onoarea cavalerilor medievali. Inca din secoul al XII-lea, acolo se afla un castel, dar a cazut in paragina si cel actual a fost ridicat. Castelul se afla pe un deal si se poate ajunge la el traversand un pod de piatra. Castelul se remarca prin stilul neo-gotic si prin colectia de arme si armuri.

LichtensteinCastel germania newsup.ro

            Castelul Schwerin se afla pe o insula si timp de secole a fost caminul ducilor de Mecklenburg. In secolul al XX-lea, a fost transformat in faculatate pentru educatori si, mai apoi, in muzeu. Si astazi castelul functioneaza ca muzeu si drept cladire a guvernului pentru parlamentul landului Mecklenburg-Vorpommern. In plus, se spune ca ar fi bantuit si ca fantoma poate fi vazuta purtand vesminte de secol XVII. Castelul se numara printre cele mai vechi exemple de arhitectura din Europa.

schwerin newsup.ro

            Castelul Heidelbeg este situat la 80 de metri  in partea de nord a unui deal. De aici, panorama asupra orasului Heidelbeg este superba. Ruinele castelului reprezinta cele mai importante structuri renascentiste de la nord de Alpi. Construit in secolul al XIII-lea, castelul a avut o istorie zbuciumata: a fost distrus aproape in totalitate in timpul Razboiului de 30 de ani, apoi de francezi in secolul al XVII-lea, a fost lovit de fulger in 1764 si chiar si pietrele i-au fost luate pentru a construi case noi in oras. Tot ce s-a reconstruit ulterior a dus la amestecarea stilurilor arhitecturale, dar asta face parte din farmecul aparte al castelului Heidelbeg.

heidelberg-castle-clearlens newsup.ro

            Castelul Hohenschwangau a fost descoperit de catre Maximillian al II-lea. El a gasit ruinele castelului si l-a restaurant, folosindu-l ca resedinta de vara sau locuinta pentru perioadele de vanatoare. Castelul se afla in satul Hohenschwangau, in apropiere de Füssen.

Hohenschwangau-Castel newsup.ro

            Castelul Burg Eltz este situat pe o  stanca uriasa, intr-o padure, in vecinatatea raului Mosela. A fost construit in secolul al XII-lea si de atunci a fost casa familiilor Rübenach, Rodendorf si Kempenich. In castel se afla inca unele piese de mobilier originale. Arhitectura medievala este unica si nu a fost afectata de razboaie.

burg-eltz-castle newsup.ro

            Castelul Hohenzollern a fost ridicat in secolul al XI-lea. Prima constructie a fost distrusa de-a lungul timpului, ramanand doar capela. Actualul castel a fost construit in secolul al XIX-lea de regele Frederick William al IV-lea al Prusiei. Aflat la 30 km de Stuttgart, castelul a fost dintotdeauna resedinta familiei Hohenzollern, din care s-au tras regi si imparati. Astazi, castelul este un muzeu deosebit: adaposteste coroana regilor Prusiei si uniforma lui Frederick cel Mare. Este unul dintre cele mai mari castele ale Germaniei si, totodata, este proprietate privata.

castel-hohenzollern-germania

            Castelul Neuschwanstein – cea mai fotografiata cladire a Germaniei si unul dintre cele mai vizitate obiective turistice ale Europei. Inconjurat de Alpii Bavariei, acest castel l-a inspirat pe Walt Disney sa creeze castelul Frumoasei din Padurea Adormita. Castelul a fost construit in secolul al XIX-lea si nu cu scopul de aparare, ci pentru ca Ludwig al II-lea al Bavariei sa aiba un loc al sau, retras si luxos. Candelabre si picturi incantatoare decoreaza interioarele, iar al treilea etaj este dedicat lebedelor din operele lui Wagner, pe care Ludwig il admira nespus, conform touropia.com.

Castelul_Neuschwanstein_Germania

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>