Pages Navigation Menu

Cartea care transmite emotii

Cartea care transmite emotii

cartea care transmite emotii

Alexis Hope, Julie Legaul si Felix Heibeck au creat proiectul ,,Sensory Fiction”, o carte care transmite cititorilor emotiile personajelor din carte.

Cum? Cartea are o vesta cu  senzori, un dispozitiv de incalzire, un sistem de compresie si 150 de leduri. Cei trei cercetatori de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts, Statele Unite, au facut cartea cu senzori care simte si stie pe ce pagina se afla cititorul si  prin dispozitivul de incalzire schimba temperatura pielii, iar prin sistemul de compresie strange si relaxeaza corpul, printr-un sistem de airbaguri si cele 150 de leduri lumineaza si se sting in functie de poveste si starea inspirata.

Astfel cartea transmite cititorilor emotiile personajor, iar inima bate mai repede in functie de ce se intampla in carte, cititorul se relaxeaza sau se ingrijoreaza iar vesta cu vibratii pe care o poarta se contracta sau se relaxeaza in functie de ce se intampla in carte si de ce transmite cititorul.

Vesta schimba tipul vibratiilor  in timp ce se sincronizeaza cu ,,starea de spirit a cartii. Pentru acest proiect, cercetatorii au folosit nuvela SF  ,,The girl who was plugged in” de James Tiptree Jr.

 

Sursa yoda.ro, evz.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>