Pages Navigation Menu

Carte unica in Romania

Carte unica in Romania

     Autorii straini au fost adesea tradusi in limba romana, de la fancezi pana la finlandezi, insa cei italieni au fost de-a dreptul ignorati. O fi limba italiana de netradus ori nu s-au gasit oameni suficient de pregatiti pentru a umple rafturile bibliotecilor romanesti cu autori din tara cu forma de cizma?

    „Mana scrie sunetul. Electiuni afective de poezie italiana contemporana” este antologie de poezii scrise de 12 autori italieni contemporani. Selectia acestora, dar si texte lor, alaturi de prezentare si traducere  ii apartin poetei de limba italiana Eliza Macadan. Fiecare scriitor este prezent cu cate zece poeme, cu o nota bibliografica de autor si cu un fragment critic al unui critic italian.

COPERTA_1

     „Intentionat am evitat termenul de antologie intrucat ma feresc sa fac consideratii critice legate de operele lor, in primul rand pentru ca nu sunt specialist. Sunt un om care scrie si, mai important, citeste, are un ochi in permanenta deschis la acea parte a peisajului literar pe care o reprezinta poezia”, scrie in introducere Eliza Macada.

       In volum sunt prezenti autori ca: Laura Accerboni, Francesca Serragnoli, Milo De Angelis, Mia Lecomte, Marco Conti, Elio Grassio, Corrado Benigni, Cristina Alziati, Carlo Alberto Sitta, Amedeo Anelli, Alessandra Pellizzari, Alessandro Moscè.

       „Mana scrie sunetul. Electiuni afective de poezie italiana contemporana” a fost lansat pe 22 mai la Galati, insa va putea fi achizitionat duminica in cadrul Targului Bookfest, de la complexul expozitional Romexpo.

      Cea de-a IX-a editie a Salonului Internaţional de Carte BOOKFEST 2014 s-a deschis miercuri la Bucuresti si aproape un milion de volume au fost expuse la standurile editurilor. Evenimentul se va desfasura inclusiv duminica, 1 iunie, pana la ora 20:00. BOOKFEST 2014 ofera iubitorilor de literatura de toate genurile ocazia sa rasfoaiscă cele mai noi volume lansate, sa ia parte la dezbateri, concerte sau ateliere.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>