Pages Navigation Menu

Cappadocia – Vulcani ce erup frumusete

Cappadocia – Vulcani ce erup frumusete

tumblr_ms9xh9nDYc1r33nuto1_1280

Cu siguranta nu multi dintre noi am auzit de aceasta regiune a Turciei, insa suprinzator, Cappadocia este de o vechime… antica.

A fost cunoscută sub numele de Hatti în epoca bronzului târziu și a fost patria Imperiului Hitit cu capitala la Hattușa.
In secolul al VI-lea î.Hr. Cappadocia a fost condusă de un fel de aristocrație feudală, locuind în castele puternice și păstrând populația într-o stare de aservire. Cappadocia a fost inclusă în a treia satrapie persană în urma impartirii teritoriale realizate de regele Darius I, dar a continuat să fie guvernată de proprii săi conducători, niciunul însă nedeținând supremația peste întreagul teritoriu și toți fiind, mai mult sau mai puțin, tributari Marelui Rege.

Din punct de vedere geografic, Cappadocia se află în estul Anatoliei, în centrul a ceea ce este acum Turcia.

Relieful este absolut mirific, constand intr-un platou inalt de peste 1000 m altitudine, care este străpuns de varfuri vulcanice – Muntele Erciyes în apropiere de Kayseri (3916 metri) , fiind cel mai inalt.
Formele hazlii ale pietrelor si ale muntilor, sunt principalul punct de atractie al Cappadociei, provocand o reactie pozitiva in randul turistilor.

Insa Cappadocia nu este doar un loc frumos, si atat ! Veti vedea ca minunatul orasel ofera o gama larga de activitati , dupa gustul fiecaruia.

Cappadocia-Wine-Tasting1

Degustarea de vin
Cappadocia este una din cele mai vechi regiuni ale lumii in ceea ce priveste facerea de vin. Acum 4000 de ani, vinul produs in Avanos era dus la Hattusas, prin Raul Rosu.

Turasan
Turasan este cel mai vechi producator de vin din Cappadocia, stabilit in 1943. Compania , aucm condusa de Hasan Turad (a 3-a generatie ce preia afacerea familiei) a avut parte de mari succese, inca din 2008.
Vinurile intreprinderii au fost premiate cu medalii de aur in Turcia, totodata, 3 sortimente primind medalii de argint in Concursul Mondial de Vin organizat in Bruxelles.

horseback-riding-cappadocia-tours-turkey

 Calarie – indrazneste sa admiri frumusetile regiunii calare pe frumosii cai cappadocienni.

Plimbarile sunt premise atat pentru incepatori, cat si pentru avansati.

timthumb.php

Zbor cu balonul de aer cald – cu siguranta nu ai sansa de a incerca experienta verniana la tot pasul, asa ca profita de optiunile pe care ti le ofera frumosul loc turcesc. Fii la intaltime !

Dervishii rotitori – Ceremonia Mevlevi Sema este cunoscuta pentru dansul dervishilor acompaniati de un repertoar musical complex, numit “ayin”. Ceremonia Sema reprezinta calatoria mistica a ascensiunii spirituale a omului prin minte si iubire, pana la perfectie. Este una din cele mai importante bogatii turcesti , traditie de 800 de ani. In 2005, Ceremonia Mevlevi Sema a fost acceptata ca patrimoniu UNESCO.

Casacada Kapuzbasi – in Aladaglar National Park se afla ceva total inedit : cele sapte cascade izvorasc direct dintr-o stanca.

Hiking – In cazul in care te regasesti printre firile active si vrei sa incerci ceva ce tine de sport, iata ca fermacatoarea Cappadocia iti ofera numeroase rute pentru catarari pe munte. Alege o vale, impacheteaza-ti pranzul si hraneste-te cu frumusetea infinita a locului de vis. Vei gasi numeroase pietre si pesteri care se vor potrivi acestei activitati.

Bineinteles, optiunile nu se termina aici ! Insa odata ajuns pe taramul “ciupercutelor”, vei putea alege ceva pe placul tau.

tumblr_msfq2inWkb1rs6bc8o1_1280 tumblr_inline_ms7omtYaIi1rtrht8

Indrazneste sa patrunzi in decorul de poveste al frumoasei Cappadocia !

 

3 Comments

  1. Aici mergem în următoarea vacanță! :)

  2. …. sau poate ne trimit șefii „în interes de serviciu”. :D

    • Ar fi genial. :-D

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>