Pages Navigation Menu

Cannes – magia unui festival de film

Cannes – magia unui festival de film

In zilele noastre oferte de concediu sunt din ce in ce mai numeroase. Cu un singur click apar milioane de rezultate care corespund, mai mult sau mai putin cautarilor noastre. Dar acesta este numai primul pas spre gasirea vacantei ideale, caci urmeaza confruntarea bugetului si verificarea perioadei de concediu n… de aici incepe magia.

Tragem linie si povestim de Cannes, oraselul situat pe Coasta de Azur din Franta, ce imbina luxul cu binecunoscuta ospitalitate franceza. Cunoscut mai mult pentru festivalul de film gazduit anual si mai putin pentru clima lui blanda, economia intr-o continua dezvoltare si numeroasele obiective turistice.

30.06 (22)

 

Drumul de la cinci stele la doua stele

Un bilet dus-intors Otopeni – Nisa, cu taxele de aeroport incluse costa intre 400 si 500 Euro(blueairweb.com). De la aeroportul din Nisa mai trebuie platiti inca 40 de euro (cu avionul) sau 60 de euro(cu taxiul) si ati ajuns in Cannes… desigur o alte variante ar fi trenul, autobuzul sau vaporul. Cazarea in Cannes nu va fi o problema, poti alege in functie de buget intre hotelurile de cinci stele (Hotel Majestic, Le Grand Hotel, Hotel Martinez) cu preturi intre 150 si 300 EURO/ noapte, si hoteluri mai ieftine de doua stele (Hotel Alexandra, Hotel Cecil, Hotel Eden) unde preturile sunt mult mai mici, intre 50 si 100  EURO/ noapte.

28.06 (49)

 

 

Omul cu Masca de Fier

Pentru relaxare sunt mai multe variante. De la plaja pana la a urma cursuri de echitatie, de la tenis pana la a juca la casino sau a face poze de album pe covorul rosu din fata salii renumitului Festival de Film. Desigur, aducem in discutie si posibilitatea de a lua vaporul pentru a ajunge in maxim 15 minute pe L’Iles de Lerins …sau, de ce nu o vizita in Fort, inchisoarea in care se presupune ca a fost inchis Omul cu Masca de Fier. Pentru cei care nu se pot dezlipi de cumparaturi nici in vacanta, atunci cu siguranta veti indragi Cannesul, caci aici sunt magazinele de lux a mai multor firme. Pentru o masa in oras varietatea locurilor este ridicata. Pornind de la cele mai sofisticate mancaruri cum ar fi ficatul gras si terminand cu cele de tip fast – food. Cafenelele si terasele sunt la tot pasul, iar climatul temperat – umed al regiunii, este poate cel mai potrivit pentru a va petrece o seara in liniste savurand o cafea sau de ce nu, un cocktail alaturi de cei dragi.

30.06 (6)

 

De retinut insa ca in perioada Festivalului de Film (luna mai), preturile din Cannes se dubleaza sau chiar se tripleze. Daca nu sunteti cinefili si doriti sa vizitati Cannes ca orice alta destinatie turistica va sfatuim sa o faceti in luna aprilie sau dupa incheierea festivalului.

-Daniela Petrache

 Photo credit: Daniela Petrache

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>