Pages Navigation Menu

California va înceta să aplice în închisori pedepse segregaţioniste

California va înceta să aplice în închisori pedepse segregaţioniste

California va pune capăt aplicării în închisori a unor pedepse colective în baza originii etnice, o practică segregaţionistă pe care acest stat din vestul Statelor Unite era singurul din ţară care o implementa, relatează AFP.

Un proiect de acord în acest, primit joi de AFP, urmează “să pună capăt practicii «lockdown» în închisorile californiene”, care constă în închiderea colectivă în celule a deţinuţilor de aceeaşi origine etnică, în urma unei infracţiuni sau agresiuni comise de către alt deţinut de aceeaşi origine.

“Suntem bucuroşi că (statul) California se alătură restului lumii şi abandonează această practică oribilă”, a subliniat Rebekah Evenson, o avocată de la Prison Law Office, organizaţia de apărarea drepturilor civice care a semnat acordul cu procurorul Californiei Kamala Harris.

Închisorile californiene înregistrează “deţinuţii în baza originii etnice – afroamericane, albe, hispanice sau alta”, a declarat ea pentru AFP.

Această practică discriminatorie a fost denunţată într-o plângere datând din 2008, care a fost transformată într-o plângere în nume colectiv.

Plângerea iniţială a fost depusă de către un deţinut, Robert Mitchell, de la Închisoarea High Desert State, după un incident din 2006. “Întreaga populaţie (carcerală) afroamericană din sectorul C” al închisorii a fost “plasată în «lockdown» după un incident care a avut loc în alt sector, implicând membri de altă origine etnică”, se arată în plângere.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>