Pages Navigation Menu

Burse cat un salariu

Burse cat un salariu

2

Americanii de la Intel ofera burse de 1300 de euro studentilor romani.

Universitatile din Romania sunt deseori vizitate de marile companii straine care ii cauta pe cei mai buni studenti si nu pentru a-i recruta, ci pentru a-i ajuta sa traiasca in facultate intr-un mod decent, pentru a se specializa si pentru a nu mai fi tentati sa se angajeze in restaurante de fast-food.

Americanii de la Intel vin in Romania cu cea mai atractiva bursa pe care o ofera studentilor din tara noastra. Conditia principala este ca acestia sa fie informaticieni si cei mai buni vor primi timp de cinci luni o bursa a cate 250 de euro/luna.

Ca student iti este mai greu sa te ocupi de facultate si in acelasi timp sa castigi si bani, mai ales daca esti la o facultate tehnica, acolo unde prezenta la seminarii si cursuri este importanta, iar proiectele si lucrarile sunt nenumarate. Pentru ca este aproape imposibil sa te angaja in domeniu inca din facultate, cei mai multi studenti muncesc in call-center-uri sau ca vanzatori in magazine, unde salariile cu greu depasesc 1200 de lei.

Companiile mari stiu ca studentii care invata bine pot fi valorificati mai tarziu si tocmai de aceea investesc in ei.

Intel cauta pentru anul acesta 10 studenti pentru a le ofere niste burse, care se vor acorda pe o perioada de cinci luni si se adreseaza numai acelora care au lucrari de licenta in informatica. Banii pe care ii vor primii sunt importanti: un student ar primi suma de 1300 de euro in cele cinci luni (din februarie pana in iunie anul viitor). Avantajul major al burselor consta in contactele pe care si le creeaza studentul in  cadrul companiei, dar si ca el este deja in atentia departamentului de resurse umane.

Daca la finalul facultatii studentul bursier va confirma ca job-ul ideal este cel din compania respectiva, el are deja un loc de munca asigurat.

De asemenea, in cele cinci luni in care vor primi burse, studentii beneficiaza de mentorat chiar din partea inginerilor Intel pentru a realiza lucrarea de licenta, dar si de suport tehnologic.

Intel nu este singura companie care investeste in studentii din Romania. Anul acesta, cei de la Cosmote au anuntat ca vor acorda cinci burse pentru studentii din primul an de facultate care au rezultate bune la invatatura. Fiecare student va primi suma 180 de euro/luna timp de noua luni, cat se va desfasura perioada de studii.

Aceste variante se adreseaza unui numar restrans de studenti, iar baza unor castiguri pe perioada studentiei o reprezinta in continuare angajarea cu jumatate de norma.

 

Surse foto: consumerwatchdog.org, tsinetwork.ca

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>