Pages Navigation Menu

Bulgaria – alternativa litoralului romanesc

Bulgaria – alternativa litoralului romanesc

Albena este deja o destinatie extrem de cunoscuta tuturor, atat pentru vacanta de vara, cat si pentru escapadele de o zi – doua catre litoral. Majoritatea romanilor si-au indreptat atentia catre litoralul din Bulgaria, goniti din propria tara de preturile excesiv de mari care au inceput sa se practice in statiunile de la malul Marii Negre.

Spre deosebire de tara noastra, Bulgaria a realizat uriasul potential turistic al statiunilor de la malul marii si a invatat sa faca un raport cat mai exact calitate – pret. Desi in ultima vreme se incearca discreditarea litoralului din Bulgaria, mai ales pe motive de siguranta, statiunile nu si-au pierdut clientii si raman in continuare in topul preferintelor romanilor.

O plaja de 6 km

Pentru cei care nu stiu, Albena este o statiune de la malul Marii Negre, in Bulgaria, aflata la circa 30 km distanta de Varna. Plaja din Albena se intinde pe o suprafata de 6 km, iar aerul curat pe care il veti resimti in Albena se datoreaza tocmai rezervatiei naturale Baltata aflata in imediata vecinatate a statiunii. Oferta de cazare este variata in Albena: peste 20.000 de locuri de cazare in peste 50 de hoteluri de la doua la cinci stele. In functie de posibilitati puteti alege de la cele mai scumpe hoteluri, pana la cele mai ieftine modalitati de cazare. Bungalow-urile reprezinta o varianta agreata de turistii care nu dispun de foarte multi bani, insa isi doresc nespus de mult sa isi petreaca vacanta de vara pe litoral. Bungalow-urile mai poarta denumirea de “casute de vara” si sunt situate in extremitate de sud – vest a statiunii. Pretul pentru o noapte in bungalow variaza intre 28 si maxim 50 Euro. Camera nu include televizor insa pentru o taxa modica puteti ridica unul de la receptie. In tarif este insa inclus micul dejun pe care il puteti servi la unul dintre hotelurile din apropiere. Casutele de vacanta au grup sanitar propriu, o terasa de unde puteti admira padurea ce inconjoara intregul complex si o camera suficient de incapatoare pentru trei familii. Chiar daca pretul este mic bungalow-urile sunt curate, iar oamenii de serviciu fac menajul zilnic. Singurul inconvenient pe care il pot prezenta in viziuna unora bungalow-urile il reprezinta distanta relativ mare fata de plaja, circa un kilometru, insa punand in balanta toate celelalte avantaje, mai ales materiale, efortul nu este prea mare.

Pentru moment bungalow-urile din Albena constituie cea mai ieftina varianta de a va petrece in liniste si in conditii civilizate vacanta de vara pe litoral. Va recomandam sa le incercati mai ales daca aveti o familie numeroasa sau obisnuiti sa va petreceti vacanta in grupuri mari de prieteni plini de voie buna.

-         Daniela Petrache

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>