Pages Navigation Menu

Bucharest International JAZZ Competition 2016 (19 mai)

Bucharest International JAZZ Competition 2016 (19 mai)

Ultima editie a Bucharest International JAZZ Competition 2016 din cadrul festivalului EUROPAfest 2016 are loc joi, 19 mai, 19:00, la Sala Teatrelli din Piața Lahovari nr. 7. 

Bucharest International Jazz Competition

Bucharest International Jazz Competition

În cadrul ultimului concurs, trei trupe se vor lupta pentru unele dintre premiile puse la bătaie. Iată care este lista celor care vor concerta joi, 19 mai, în Sala Teatrelli!

Alex G Band | Romania

Alexandru Constantin – voce

Vasile (Puiu) Pascu – pian

Georgian Six | Georgia

Ketevan Kartvelishvili – soprana

Sopio Chikaizde – alto

Tornike Merabishvili – tenor I

Aleksandre Jorjadze – tenor II

Solomon Gogilashvili – bariton

Vano Dvalishvili – bass

Edmond Bilal Band | Franta

Paul Robert – saxofon

Curtis Efoua – tobe

Mathias Monseigne – chitara bass

Philippe Gueguen – clape

Alexandru Constantin si Puiu Pascu se cunosc de mai mult timp, colaborand de-a lungul anilor in diferite formule artistice si evoluand pe numeroase scene din Romania. Bucurandu-se de succes au decis sa continue aceasta colaborare ca duo si sa interpreteze atat piese standard de jazz, cat si propriile compozitii. Solistul Alex G, desi este mai tanar, prezinta o sensibilitate pentru jazz-ul vocal fiind inspirat de solisti precum Frank Sinatra, Kurt Elling, Anthony Strong, Gregory Porter, Mike Murphy.

Obiectivul principal al Georgian Six este sa cante muzica nationala si sa o prezinte in afara granitelor tarii. Repertoriul grupului consta in muzica folclorica georgiana si jazz. Trupa a participat in mai multe proiecte, printre care musicalul “Melodies of Vera District”, proiectul “Shin” sau festivalul a cappella “Vokal Total 2014″. De asemenea, au fost invitati in numeroase emisiuni televizate si se bucura de apreciere si succes, fiind un grup inedit – 6 voci.

Trupa Edmond Bilal Band a luat nastere in 2010, in Bordeaux . A evoluat în mai multe festivaluri de jazz din Franta, Germania, Spania si Marea Britanie. Compozitiile grupului se afla la intersectia dintre electro si jazz. Trupa a inregistrat recent un album – video in direct din Dover ( Marea Britanie ) numit ” Dover Sessions “.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>