Pages Navigation Menu

Bucharest International JAZZ Competition 2016 (14 mai)

Bucharest International JAZZ Competition 2016 (14 mai)

 Prima editie a Bucharest International JAZZ Competition 2016 din cadrul festivalului EUROPAfest 2016 are loc sâmbătă, 14 mai, 19:00, la Sala Teatrelli din Piața Lahovari nr. 7.

Bucharest International Jazz Competition

Bucharest International Jazz Competition

Fluxus Trio| Venezuela

Maria Yanez – pian, clape

Daniel Hurtado – chitara bass, saxofon

Gutierrez Cesar Anthony – tobe

Miguel Angel Lous Jazz Group | Olanda, Columbia, SUA, Belgia

Miguel Lopez – saxofon, flaut

Jana Debusk – voce

Leonard Steigerwald – pian

Lukas Dahle – tobe

Yannick Heselle – bass

Cosmopolitan Sextet | Germania, Ucraina, Italia

Rick- Henry Ginkel – chitara

Stanislav Zhukovskyy – oboi, corn englez, duduk

Juan Sebastian Arauz – pian

Gabriele Basilico – contrabas, e-bass

Fabian Künzer – tobe

Anton Zhukovskyy – percutie, sintetizator

Prețul unui bilet este de 29,70 lei.

Tichetele pot fi achiziționate la Casa de Teatrelli: 0735 560 692, casadebilete@creart.ro, zilnic 12:00 – 20:00, Eventim – toate punctele de vanzare sau online.

Fluxus Trio este o trupa din Caracas, Venezuela, creata la initiativa pianistei de muzica clasica María Victoria Yánez, ale carei compozitii asteptau ocazia sa integreze stilurile sale muzicale preferate intr-un format trio. Astfel, il gaseste pe Fu Ortiz Maximiliano Alejandro, baterist si precutionist clasic, dar care schimba cu usurinta genurile, si pe basistul Daniel Hurtado, un muzician multi-instrumentist, cu experienta care merge de la muzica academica pana la rock progresiv. Astfel, Fluxus trio este un grup de muzica experimentala, cuprinzand multe elemente de jazz, rock progresiv si muzica contemporana.

Miguel Angel Lous este absolvent al prestigiosului program de jazz al Univ. Berklee din Boston. Muzicianul are o experienta vasta, in urma participarii la numeroase festivaluri in calitate de lider de trupa, compozitor si producator. In urma castigarii unei burse in Olanda, urmeaza un program intensiv de schimburi culturale si evolutii scenice cu artisti prestigiosi de jazz din Europa, recunoscuti pentru talentul lor. Proiectul sau de World Music si Jazz Fusion incorporeaza bogatia Caraibelor si ritmuri latino cu muzica originala, indeamnand oamenii sa danseze.

Muzica celor de la Cosmopolitan Sextet este un amestec de jazz, muzica clasica, pop si folk. Toti membrii compun si in piesele lor se simte originea culturala – Ucraina, Ecuador, Italia, Germania. Faptul ca fiecare muzician are experienta in diferite proiecte face ca trupa sa lucreze intr-o maniera exigenta si profesionala. Rick si-a intalnit colegii in urma cu trei ani. Dupa cum declara, “Totul a mers foarte bine intre noi din primul moment, pentru ca gandim, muzical vorbind, in acelasi fel – si avem acelasi obiectiv, si anume acela de a canta pentru multi oameni in toata lumea si de a impartasi muzica noastra cu ei”. In vara lui 2015 trupa a realizat primul sau CD in studiourile Saarländischer Rundfunk, lansat de catre casa de productie elvetiana “Unit Records”. Trupa a cantat impreuna cu Paul Mc Candless si Giovanni Mirabassi in cadrul a doua festivaluri de jazz, ceea ce s-a dovedit a fi un mare succes.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>