Pages Navigation Menu

Bosch a inaugurat la Cluj o fabrica de componente auto

Bosch a inaugurat la Cluj o fabrica de componente auto

bosch-bandeau

Bosch a inaugurat vineri în comuna Jucu, judeţul Cluj, cea de-a doua fabrică de componente auto pe care o deţine în România, investiţie de peste 70 milioane euro, care va avea 750 de angajaţi la sfârşitul acestui an.

Dirk Hoheisel, membru în Consiliul de Administraţie al Grupului Bosch, a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută înainte de inaugurarea fabricii Bosch din Parcul Industrial Tetarom 3 de la Jucu, că noua fabrică “este un pilon important” al companiei, care are rolul de a consolida activitatea de producţie şi de dezvoltare din Europa, potrivit Mediafax.

“Continuarea extinderii producţiei în Europa de Est contribuie la creşterea competitivităţii companiei noastre. Ne aşteptăm la o răspândire a automobilelor electrice şi estimăm ca în anul 2020 ponderea acestora să crească cu 10%. Dorim să creştem şi siguranţa rutieră şi derulăm proiecte pentru creşterea siguranţei persoanelor aflate în trafic. Clujul este locaţia potrivită pentru noi, sunt conexiuni de trafic, mediul universitar pregătit şi urmărim şi o colaborare cu universităţile din Cluj-Napoca”, a spus Hoheisel.

Compania a investit peste 70 milioane de euro în noua fabrică, cu o suprafaţă utilă de aproximativ 38.000 de metri pătraţi. Până la sfârşitul anului vor fi angajate circa 750 de persoane în noua fabrică. În prezent, unitatea are 325 de angajaţi.

Fabrica face parte din divizia de electronică auto a Bosch, care deţine la nivel global 13 unităţi de producţie, cu 24.000 de angajaţi, potrivit comunicatului.

Mihai Boldijar, directorul general al Robert Bosch SRL, a declarat, în conferinţa de presă, că Bosch “a venit ca să rămână”.

“Alegerea României de către Bosch este o dovadă că România trebuie să rămână competitivă pentru investitori. Avem pentru fabrica din Cluj planuri ambiţioase. În noua unitate de la Jucu se vor produce componente electronice şi dispozitive de control pentru industria auto din Europa, care vor fi folosite în sistemele de asistenţă la conducere şi în sistemele de siguranţă, precum şi în cele de reducere a consumului de combustibil. Tot la Cluj se va fabrica în viitor şi «inima» sistemului de propulsie eBike pentru bicicletele electrice. Bosch a înscris România pe harta marilor producători industriali”, a spus Boldijar.

Dirk Hoheisel a completat că Bosch “nu este o firmă care vine şi pleacă după doi-trei ani”.

“Am venit să ne implicăm nu numai pe termen scurt şi mediu, ci şi lung. Investim şi în cercetare, iar care lucrează aici să nu îşi facă griji că se va întâmpla ceea ce s-a întâmplat cu câţiva metri mai încolo (la Nokia – n.r.). Este un angajament pe termen lung”, a subliniat Hoheisel.

Citeste mai mult pe Income Magazine

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>