Pages Navigation Menu

BOBLER : reteaua de socializare care va face vocea auzita

BOBLER : reteaua de socializare care va face vocea auzita

Daca sunteti de acord ca este destul loc sub soare pentru toata lumea, aflati ca este tot atat de mult loc sub soarele internetului. O noua retea de socializare se alatura familiei, aducand cu sine, pe langa provocarea de a va crea o noua identitate virtuala si posbilitatea de a va face vocea auzita la propriu.

Bobler
Lansata oficial in luna mai a acestui an, proaspata retea de socializare de origine franceza, Bobler are toate sansele sa devina un concurent de seama pentru Twitter sau Reddit. Cu peste 10.000 de utilizatori activi, Bobler doreste sa realizeze o harta a lumii prin mesaje vocale. Si aceasta pentru ca celula de baza a retelei de socializare este reprezentata de mesajul vocal scurt, de maxim 2 minute.
Folosind direct contului de e-mail, Facebook sau Twitter, toti cei care opteaza sa se inregistreze pe Bobler incep prin a-i vorbi calculatorului personal. Mesajul lor ia forma unei bule ce poate fi localizata si ulterior, grupata in functie de numarul de utilizatori din aceeasi regiune. Mai mult, ei pot urmari in timp real inregistrarile incarcate, pot eticheta cunoscuti sau se pot, pur si simplu plimba printre bulele active, in campul virtual numit « On air ».
Astfel, prin modul de comunicare propus, Bobler urmeaza reteta site-urilor de microblogging, diferenta fata de Twitter fiind oferita de aceasta optiune pentru voce. Potrivit declaratiilor creatorilor Bobler- Pierre Brouder si Marc Antoine-Durand de la facultatea de Stiinte Politice din Paris- mesajul vocal a ramas modul cel mai rapid si sigur de a comunica. Iar pe langa rapiditate, vocea prezinta inca doua mari avantaje : da referiri evidente despre starea de spirit a emitatorului si ofera posibilitatea de a face altceva pe telefon sau calculator in timp ce ascultati spargeti bulele celorlalti.
Creatorii Bobler nu neaga reticenta initiala a internautilor fata de aceasta forma de socializa dar considera ca odata cu trecerea timpului si perfectarea Bobler pentru Android sau alte sisteme, lucrurile vor fi absorbite de aceeasi bula. Cu acelasi scop, francezii de la facultatea de Stiinte Politice au invitat pe Bobler sociologi, cercetatori, antreprenori, scriitori si jurnalisti pentru a crea un continut sonor cat mai atractiv dar si calitativ.
Dovada clara ca oamenii devin constienti de avantajele oferite de un astfel de spatiu virtual este dublarea campaniei electorale pentru alegerile locale din Franta pe Bobler. Pentru persoanele publice, in general si politicieni, in mod particular, Bobler ar putea fi un drumul modern catre un public modern.

Sursa: Huffington Post

One Comment

  1. “Maximum doua minute”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>