Pages Navigation Menu

Boala ALZHEIMER va putea fi tratata

Boala ALZHEIMER va putea fi tratata

O modalitate de a stopa extinderea maladiei Alzheimer in stadiul incipient a fost descoperita de cercetatorii de la Universitatea Cambridge, care testeaza tratamentul in laborator.

Alzheimer

Milioane de pacienti din intreaga lume vor putea incetini dezvoltarea Alzheimer-ului prin administrarea unui medicament asemanator statinelor, ce are rolul de a preveni demente, potrivit dailymail.co.uk

Cercetatorii de la Universitatea Cambridge au descoperit o molecula ce apare in mod natural care poate incetini formarea placii amiloide in creier,  cele care, de altfel, sunt legate de problemele de memorie si alte simptome ale maladiei Alzheimer. Studiul publicat in revista Nature Structural and Molecular Biology este primul care arata modul in care o molecula specifica poate sa incetineasca formarea placilor de amiloid in creier, conform mediafax.ro.

Descoperirea creste sansele dezvoltarii unui tratament care ar putea fi folosit in mod curent in cazul pacientilor de varsta mijlocie pentru a stopa instalarea dementei. Mai mult, ar putea duce la inventarea unei pilule care să trateze dementa in acelasi mod in care statinele sunt folosite pentru prevenirea bolilor cardiace.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>