Pages Navigation Menu

Boala Alzheimer i-a luat unui artist american vocea

Boala Alzheimer i-a luat unui artist american vocea

Artistul american Glen Campbell a declarat în 2011 că suferă de Alzheimer, însă, de curând soția sa a anunțat că acesta și-a perdut capacitatea de a vorbi.

Glen Travis http://www.wearemoviegeeks.com

Glen Travis
http://www.wearemoviegeeks.com

În urma celor 50 de ani de carieră, perioadă în care a lansat peste 70 de albume şi a vândut 45 de milioane de discuri, cântăreţul american de muzică country Glen Campbell se confruntă cu afecțiuni grave de sănătate, informează contactmusic.com, citat de Mediafax

Boala degenerativă Alzheimer, diagnostic cu care artistul se luptă de cinci ani, a intrat în fază finală și are ca efecte pierderea vocii.

Soţia muzicianului, Kim Woollen, a declarat pentru presa internațională că Glen Campbell „suferă de afazie severă (pierderea totală sau parţială a facultăţii de a vorbi şi de a înţelege limbajul articulat, n.r.), dar încă înţelege limbajul universal al zâmbetelor şi săruturilor şi are poftă de mâncare”.

Glen Travis Campbell, născut pe 22 aprilie 1936, este un cântăreţ american de muzică rock şi country, chitarist, compozitor, prezentator de televiziune şi ocazional actor.

Bolile degenerative sau progresive sunt cele în care partea corpului afectată se deterioreaza tot mai mult pe măsură ce trece timpul. Unele boli degenerative pot fi prevenite printr-un stil de viaţă sănătos, în timp ce altele sunt moştenite genetic sau apar la bătrâneţe din cauza uzurii inevitabile a organismului.

Bolile degenerative pot afecta creierul, articulaţiile, nervii, inima, ochii, scheletul şi cam orice altă parte a corpului. Daca în trecut majoritatea bolilor degenerative erau asociate cu bătrâneţea, astăzi tot mai mulţi tineri au de suferit din cauza lor. Aşa se face că adulţii tineri pot suferi de Alzheimer, Parkinson, diabet sau boli cardiace, confrom unica.ro.

Cele mai întâlnite boli degenerative sunt: Alzheimer, Parkinson, diabet, ateroscleroza, cancerul, osteoporoza sau osteoartrita.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>