Pages Navigation Menu

„Blasfemie pe FaceBook” soldată cu TREI morţi

„Blasfemie pe FaceBook” soldată cu TREI morţi

      O femeie şi două fetiţe care aparţineau cultului islamic  Ahmadi au fost ucise duminică de o mulţime furioasă de musulmani.

Women-in-Saudi-Arabia-008

     Incidentul a avut loc într-un ghetou de Gujranwala, un oraș situat la o sută de kilometri de Lahore, capitala provinciei centrale din Punjab, conform lemonde.fr.

     Aqid Salim, un adolescent din minoritatea ahmadă, a postat pe FaceBook „o fotografie blasfematoare, care l-ar fi enervat pe un prieten musulman”, a decarat unoficial al poliţiei locale. Cei doi adolescenţi ai început să se lupte sub ochii unei mulţimi beligerante, conflictul culminându-se cu incendierea mai multor locuinţe în care trăiau minorităţi ai religiei ahmadi. O femeie şi fiica acesteia au fost ars de vii, iar fetiţa ei de un an a murit prin sufocare.

     Conform poliţiei, tânărul care a incendiat casele  ar putea fi acuzat de blasfemie. Legea blasfemiei din Pakistan prevede pedeapsa cu moartea a celor care îl denigrează pe Mohammed şi închisoare pe viaţă pentru oricine arde Coranul.

     Liberalii susţin că legea blasfemiei este utilizată pentru a soluţiona litigiile cu caracter personal, însă islamiştii o apără cu înverşunare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>