Pages Navigation Menu

Bine ai venit in Antropocen

Bine ai venit in Antropocen

Cercetatori din intreaga lume s-au intalnit in aceasta saptamana in Germania pentru a decide incheierea Holocenului, era ce dura de 11700 ani.

De zeci de ani, oamenii de stiinta au propus un nou termen pentru era in care traim, o era influentata masiv de om. Am schimbat masiv mediul inconjurator si am influentat fiecare element al naturii. Antropocen, epoca omului.

rece

“Ceea ce vedem este ca fenomenul urban si boom-ul din China lasa o amprenta directa asupra straturilor geologice. Nu mai poti distinge ceea ce este facut de mana omului de ce este natural”, a spus John Palmesino, un architect din Londra, care a lucrat cu oamenii de stiinta pentru a filma impactul omenirii asupra Pamantului. “Nu mai poti face deosebirea intre ce e facut de om si ce e facut de natura”, a adaugat el.

“Este clar ca, desi avem puncte de vedere diferite cu privire la momentul in care a inceput, cu totii am fost de acord ca am intrat in Antropocen”, a declarat Colin Waters, secretarul grupului de cercetare si membru al Societatii Geologice Britanice.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>