Pages Navigation Menu

Bill Clinton: ba vrea, ba nu vrea marijuana

Bill Clinton: ba vrea, ba nu vrea marijuana

     Bill Clinton, fostul presedinte al SUA, a declarat intr-un interviu ca, in opinia sa, fiecare stat ar trebui sa decida daca sa legalizeze sau nu marijuana. Clinton a vorbit insa despre drogul folosit in scopuri medicale, arata huffingtonpost.com.

blog-bill-peace

     Presedintele, citat de acelasi site, a mai spus ca exista multe argumente in favoarea acestui sedativ, cel mai important fiind ajutorul pentru bolnavii carora le poate calma durerile. Fostul presedinte a mai recunoscut ca sunt multe intrebari fara raspuns in legatura cu beneficiile medicale aduse de marijuana, insa, tocmai din acest motiv, decizia de a legaliza acest drog trebuie sa apartina statelor, conform huffingtonpost.com.

     Actuala administratie Obama este de acord cu pozitia adoptata de Clinton, permitand ca marijuana sa fie legalizata in state precum Colorado sau in orase ca Washington, potrivit sursei citate,

      Clinton propune ca statele sa experimenteze legalizarea drogului in scopuri terapeutice: „Daca vor sa incerce, pot sa faca acest lucru. Apoi pot vedea ce se intampla”, a mai declarat el.

Criticile la adresa fostului presedinte n-au intarziat sa apara.

     Un sustinator al legalizarii marijuanei, Tom Angell, a spus ca subiectul acesta a devenit unul comun dupa ce multa vreme politicienii l-au evitat. Acesta l-a criticat pe Bill Clinton pentru schimbarea de atitudine, spunand ca, in timpul mandatului fostului presedinte, s-a incercat chiar pedepsirea doctorilor care discutau cu pacientii lor despre marijuana medicala. Concluzia la care a ajuns Angell a fost ca Bill Clinton se ghideaza dupa ce isi doreste opinia publica sa auda cand face declaratii, scrie huffingtonpost.com.

     Folosirea marijuanei medicale este legala in 22 de state si in capitala SUA, Washington. Cu toate acestea, cannabisul,  planta din care se extrage acest drog, se afla in topul celor mai periculoase stupefiante. Potrivit wikipedia.org, printre bolile la care marijuana ar putea ajuta se numara cancerul, hipertensiunea arteriala, alzheimer sau scleroza multipla.

140107142711-recreational-marijuana-620xa

 Surse: http://www.huffingtonpost.com/2014/06/29/bill-clinton-medical-marijuana_n_5541423.html?ir=Politics

Surse foto: southsidebort.blogspot.com, money.cnn.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>