Pages Navigation Menu

Bere de ghimbir

Bere de ghimbir

1

Cu totii consumam mai mult sau mai putin bauturi alcoolice. Cu totii incercam sau am vrea sa incercam tot felul de retete care mai de care mai ciudate.

In randurile care urmeaza, va prezint o reteta simpla, usor de preparat si foarte sanatoasa a unei beri deosebite.

Ce va trebuie?

-          2 litri de apa plata

-          100 g de zahar alb/brun (dupa preferinte)

-          50 de grame de ghimbir ras

-          ½ lamaie

-          4 g drojdie proaspata.

2

 

Ce trebuie sa faceti?

Intr-un recipient de sticla se toarna apa, apoi adaugam si zaharul, drojdia si sucul de lamaie. Ghimbirul il dati pe razatoarea mica, iar coaja de la lamaie fie o tocati foarte marunt, fie o macinati foarte bine impreuna cu ghimbirul intr-un blender.

In cazul in care folositi blenderul, adaugati un litru de apa din cele doua pe care trebuie sa le folositi.

3

Veti agita foarte bine sticla pentru a amesteca ingredientele, iar apoi veti lasa la fermentat pentru 24-36 de ore, in functie de temperatura mediului in care tineti sticla.

Dupa ce a fermentat, se trece printr-o strecuratoare fina sau chiar si un tifon si tineti la frigider pana la consumare. De preferat, se consuma rece. De asemenea, puteti sa aromatizati berea chiar si cu menta.

 

One Comment

  1. Love it!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>