Pages Navigation Menu

Beneficiile unei calatorii in strainatate

Beneficiile unei calatorii in strainatate

       Oamenii nu percep lumea la fel in toate etapele vietii. Pe masura ce cresc, lumea din jur creste si ea, orizontul se largeste. Pentru copii lumea se reduce la peretii camerei lor, ai casei, dar, ca adulti,  lumea intreaga le sta la picioare. Cu optiuni moderne de a calatori, nu exista niciun motiv  sa nu mergem in alte tari, sa nu dorim sa cunoastem alte culturi – adevarate experiente educationale.  

Biergarten-Germany-620x417

            Inveti o limba straina

            Poate fi dificil sa inveti o limba straina de la zero, dar este si un proces care, odata incheiat, iti aduce satisfactii. Cel mai bine este ca procesul de invatare sa fie intens pentru ca astfel cunostintele „prind radacini”. Calatoria intr-o tara straina iti da posibilitatea sa iei contact cu limba resprectiva, sa iei contact cu oameni cu care nu ai putea vorbi in alte circumstante – aceste lucruri ar accelera procesul de invatare a limbii. Cand esti pus in fata faptului implinit, trebuie sa te descurci!

Phrase-Books-620x465

            Orizonturi largi

            Daca ai trait intr-un singur loc dintotdeauna, va fi un adevarat soc cultural sa vizitezi multe tari din lume. Multe culturi au stiluri diferite de viata, au alte asteptari sociale si cantaresc lucrurile folosind alte masuri decat cele cu care esti obisnuit. Sa calatoresti este cea mai buna modalitate de a intelege complexitatea diferentelor care exista intre oameni si sa ajungi sa intelegi mai bine oamenii si lumea, imbogatindu-ti viziunea asupra lor.

Galicnik-Wedding-620x444

            Investeste in tine

            Un pas important pentru tineri este sa se angajeze sau sa mearga la facultate. Acest lucru nu trebuie sa impiedice pe nimeni sa calatoreasca: se poate lucra si studia in orice tara a lumii. De fapt, multe universitati au programe prin care te poti deplasa in strainatate pentru studii. Daca doresti insa sa lucrezi, atunci poti sa-ti cauti o slujba intr-o tara straina asa cum iti cauti si in orasul natal.

            Imbunatateste-ti perspectivele de lucru

            Calatoriile in strainatate te fac sa dai bine in ochii angajatorilor: vei avea experienta de munca in mai multe tari, probabil vei sti mai multe limbi straine, vei intelege cum functioneaza alte culturi mai bine decat cei care nu le-au cunoscut. Afacerile cauta sa se extinda, iar sa intelegi mersul pietelor straine este un punct forte. Multe locuri de munca implica si calatoriile in strainatate, mai ales bazandu-se pe experiente anterioare.

            Calatoriile nu sunt pentru oricine, dar daca ai avut vreodata dorinta sau curiozitatea sa mergi in strainatate, ai toate motivele sa faci asta, iar ocaziile nu sunt putine. Indiferent daca esti tanar sau vrei sa faci o schimbare in viata ta, calatoriile iti vor oferi ocazia sa descoperi locuri noi, dar si lucruri noi despre tine insuti.

 Globe-620x693

            Sursa: http://www.youramazingplaces.com

One Comment

  1. Acum nu este necesar sa inveti o limba straina.Tehnologia de azi ne ajuta sa calatorim in alta tara straina si sa ne descurcam chiar daca nu stim un cuvant in limba tarii respective.Translatoarele electronice ne ajuta sa putem comunica cu usurinta din limba noastra materna in alta limba straina. aceste dispozitive ne ajuta la restaurante, in statii de metrou, in aeroporturi, in centrele de ghid turistic, magazine si chiar putem sa intretinem o conversatie destul de complexa cu o persoana din tara respectiva-traducatoare-electronice.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>