Pages Navigation Menu

Basistul lui Mihai Margineanu, drame si succese slefuite pe scena

Basistul lui Mihai Margineanu, drame si succese slefuite pe scena

       Mihai Margineanu va sustine concertul `Haimanalele la cinema`, luni, 2 iunie, la Cinema Patria din Bucuresti. Constantin Dragu este unul dintre oamenii cheie ai acestui eveniment. Dar stiti cine este acest personaj? Poate va suna mai cunoscut numele de Kiba? Da, este bass-istul din band-ul lui Mihai Margineanu.

      Kiba este unul din putinii muzicieni care canta numai cu cine se intelege perfect pe scena . Are o reputatie de “nebun” , fiind nemilos cu toti cei care uita de bun simt sau uita sa “auda” si sa asculte ceilalti membri ai trupei.

Kiba Mihai si Florin

       Cum a inceput povestea cu muzica ?

     Eu am crescut la o Casa de Copii, si acolo, norocul mare a fost sa am un profesor de muzica extrem de atent si dedicat. El a descoperit ca detin un auz deosebit si m-a incurajat sa cant la mandolina, in orchestra scolii, cu care dadeam spectacole in zilele importante ale orasului Busteni – orasul meu de adoptie .

      Ai crescut la o Casa de Copii si ai devenit unul din cei mai importanti bass-isti din Romania.

      Consider ca cel mai mare bass-ist roman este Decebal Badila, un exemplu demn de urmat pentru toti cei care se hotarasc sa intre in lumea muzicii . Da, am fost scolit si indrumat intr-o scoala de copii. Practic, mi-am intalnit mama la 14 ani, dar nu-mi pare rau, pentru ca am beneficiat de o educatie pe care, probabil, parintii mei nu mi-o puteau oferi. A fost greu si, uneori, insuportabil, dar rezultatul meu este peste medie si sunt fericit pentru asta.

    Care a fost cel mai mare vis al tau in copilarie ?

     Sa am o familie .

     Ai reusit.

    Am doua fetite superbe si o sotie minunata. Si o mamaie care ne mai cicaleste din cind in cind. Cred ca am reusit, nu?

      Cum vezi tu showbiz-ul muzical romanesc din postura de parinte, dar si de muzician ?

      Industria muzicala este formata in mare parte din copii la indigo, de  la care s-a pierdut originalul si astfel, o data cu trecerea timpului, copiile devin din ce in ce mai palide si mai departe de adevar . Asta a zis-o Margineanu si mi-a placut. Lumea muzicala romaneasca are valori incotestabile, dar care nu pot beneficia de industria profesinista din vestul Europei sau Americi, din pacate.

     Cu Margineanu canti de sase ani batuti pe muchie. Cum ramane cu “reputatia” ta de mercenar ?

      La inceput nu mi-era clar ce inseamna mercenar. A trebui sa caut in dictionar. Probabil ca mi-au zis “mercenar” cei cu care nu voiam sa cant . Pentru ca banii nu sunt importanti tot timpul . Mai conteaza si cum te simti pe scena alaturi de cei cu care canti, ca sa nu para ca esti la serviciu. Noi facem parte dintr-o  casta norocoasa si e pacat ca in loc sa te bucuri ca poti da bucurie, sa te comporti ca un functionar de ghiseu. Dar asta face diferenta intre muzicanti si muzicieni! Si asta face tot timpul Mihai (Margineanu n.a.) , se distreaza pe scena si astfel le transmite si “pacientilor” starea de bine. De cand cantam impreuna, mi-am schimbat si eu starea si viata e frumoasa!

margineanu1-640x426

      Aveti un spectacol la “Patria” care se numeste “Haimanalele la cinema” . Cine l-a denumit astfel ?

      Da, spectacolul este programat pe 2 iunie la Patria . Este un spectacol ce se vrea a fi inregistrat pentru un disc unpluged si filmat pentru romanii din afara tarii care nu ne pot vedea curand sau lesne . Discul va fi un ‘envivo’  adevarat si nu prea ne sta noua in caracter sa regizam prea mult . Ne vom distra tare, cu siguranta! Mai ciudat este ca pe 1 iunie cantam la Satu Mare si vom fi nevoiti sa zburam cu avionul  pana acolo cu Mihai la mansa . Aici am eu emotii mari, nu la spectacol.

      Cu ce ne surprindeti pe 2 iunie ?

      Asta cu sceno-tehnica pe noi nu prea ne incanta; este pentru trupele cu show, dans si alte bazaconii. Noi cantam foarte mult si diferit,  si nu prea avem timp de lumini si efecte speciale . Alea sunt pentru filme! Margineanu si banda aferenta  canta cat sta pe scena, mai putin cand il apuca pe Mihai vorba cu publicul, pe Vioara (Cristi Horia- violonistul trupei, n.a.) dansul, si credeti-ma ca nu este punctul forte. Se intampla des sa ne oprim cu totii si sa ne minunam de el. Nicu (Nicu Dumitrescu-percutii, n.a.) isi face damblalele lui cu zecile de obiecte in care se bate, Florin Ionescu tine sectia ritmica alaturi de mine si Michele Visan trage de corzile chitarei si pana nu rupe vreo doua nu se lasa. Proiect de nebuni! (asta sa nu o scrieti ca nebunu’ uraste cuvintul proiect!)

     Dar noi am scris-o si vom mai scrie dupa ce ne vom bucura de spectacol ce va fi pe 2 iunie la Cinema Patria. Biletele s-au pus in vanzare pe VreauBilet.ro.

margineanu780

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>