Pages Navigation Menu

Bărbații și femeile, egali peste 118 ani

Bărbații și femeile, egali peste 118 ani

Discuțiile privind egalitatea dintre femei și bărbați au apărut o dată cu Industrializarea, când doamnele și-au dorit să lucreze cot la cot cu bărbații, dorindu-și să nu mai depindă întru totul de portofelul soților, iubiților sau al amanților.

Egalitatea dintre femei si bărbați http://www.lexpress.fr

Egalitatea dintre femei si bărbați
http://www.lexpress.fr

Un raport al Forumului Economic Mondial arată că inegalitățile de gen vor dispărea peste 118 ani. Raportul, citat de lexpress.fr și preluat de mariustuca.ro, arată că în ultimii nouă ani decalajul între femei și bărbați s-a redus cu 4% în cele 146 de țări analizate. Pentru ca aceste decalaje să dispară complet,  mai avem de așteptat aproximativ un secol.

Domeniile vizate de cercetători au fost sănătatea, educaţia, sectorul economic și cel al reprezentării politice.

Conform analizei, în 2007, femeile au ajuns la același nivel salarial ca bărbații. În ciuda faptului că doamnele au mai multe studii superioare decât domnii, cei din urmă continuă să predomine numeric funcțiile de conducere.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>