Pages Navigation Menu

Barack Obama: „Dati-ma in judecata!”

Barack Obama: „Dati-ma in judecata!”

     Barack Obama a fost amenintat ca va fi dat in judecata de catre reprezentantii Partidului Republican din SUA ca urmare a actiunilor adoptate de Presedintele american pentru a reforma legea imigratiei, potrivit nbcnews.com.

Obama

     Pe site-ul administratiei de la Casa Alba se explica faptul ca este nevoie de o schimbare in sistemul imigratiei, intrucat exista 11 milioane de oameni care traiesc fara sa fie inregistrati ca cetateni. Acest lucru duce la pierderi in economia americana pentru ca acele persoane nu platesc taxe. Obama propune ca fiecare persoana care nu este inregistrata ca cetatean american sa nu mai fie deportata in tara de origine, ci sa implineasca anumite conditii pentru a deveni cetatean al SUA cu acte in regula. Aceste conditii implica plata taxelor si a unei penalizari, invatarea limbii engleze, anumite verificari pentru a fi eligibil sa primeasca cetatenie americana.

     Aparent, Obama nu i-a convins pe membrii Congresului din partea Republicanilor, pentru ca acestia ii reproseaza ca vrea sa-si impuna autoritatea si politicile sale pentru momentul in care nu va mai fi presedinte, arata nbcnews.com.

     Amenintarea ca va fi dat in judecata nu l-a speriat pe Barack Obama. Mai mult, acesta i-a provocat pe rivalii sai politici sa-si duca planul la bun sfarsit. „Dati-ma in judecata!”, a fost raspunsul Presedintelui american, informeaza sursa citata.

     Obama incearca sa indeplineasca una din promisiunile facute in campania electorala in urma careia a primit, pentru a doua oara, votul americanilor. Initiativa privind reforma imigratiilor se afla printre prioritatile administratiei de la Casa Alba, chiar daca nu primeste sprijin din partea Republicanilor din Congres, mai scrie nbcnews.com.

     Pe lista Presedintelui american se mai afla si rezolvarea problemei lipsei locurilor de munca pentru persoanele de culoare. De aceea, Obama a semnat un ordin prin care mobiliza membrii cabinetului sau sa caute solutii cu privire la sistemul educational adresat persoanelor de culoare. Potrivit celor care critica legile impuse de Obama, acesta incearca sa stabileasca agenda initiativelor legislative pentru perioada in care el nu va mai fi Presedintele SUA, conform nbcnews.com.

     In ciuda tuturor criticilor, Obama nu se abate de la drumul pe care a pornit. In ultimele sase luni a adoptat numeroase legi, printre care acuzarea unor angajatori pentru refuzul de a primi candidatii care aveau alta orientare sexuala, arata nbcnews.com.

Surse: www.nbcnews.com/politics/white-house/so-sue-me-why-president-obama-embracing-fight-congress-n147871

http://www.whitehouse.gov/issues/immigration

Sursa foto: http://www.politico.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>