Pages Navigation Menu

Baloane de sapun a la Phenian

Baloane de sapun a la Phenian

kim-inspects-north-korea-smartphone

Dragi tovarasi si tovarase, o stire de ultima ora zguduie capitalismul. Korean Central News Agency (KCNA) anunta, in urma cu cateva ore, o vizita de lucru la o fabrica de produse electronice a iubitului conducator al Republicii Populare Democrate Coreene, Kim Jong Un. Prilejul este unul surprinzator: lansarea pe piata a primului smartphone autohton. Acesta se numeste Arirang (dupa un cantec popular) si se pare ca l-a impresionat pe liderul de la Phenian. Dupa ce l-a inspectat cu atentie, iar generalii din jurul sau au luat in permanenta notite, Kim Jong Un le-a multumit bravilor muncitori si a recomandat telefonul pentru camera foto cu “multi pixeli” si pentru “aplicatiile in stil coreean, care ofera calitate si garanteaza securitate stricta”.

Gurile rele spun ca modelul ar fi produs in tara vecina si prietena China si ca nu reprezinta altceva decat un element de propaganda. Acest aspect (la fel ca si celelalte date tehnice) nu a fost dezvaluit, insa ne asteptam ca firmele de telefonie mobila din Romania sa aduca in curand terminalul pentru a ataca un segment care s-ar putea dovedi destul de insemnat: cel al nostalgicilor erei comuniste.

Si pentru ca visul nu ii poate fi furat, ii uram poporului nord-coreean si alte marete realizari pe calea progresului si, de ce nu, sa ajunga principalul jucator in ce priveste tehnologia mondiala. Macar pana cand alarma ceasului va risipi, in crucea diminetii, aceste baloane de sapun, pecetluind intoarcerea la viata marcata de saracie, ipocrizie, teroare si ridicol.

Foto: www.ibtimes.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>