Pages Navigation Menu

Bâlea Lac, acoperită de zăpadă. Imagini LIVE

Bâlea Lac, acoperită de zăpadă. Imagini LIVE

Lacul Balea este cel mai mare lac glaciar și unul dintre cele mai frumoase din masivul făgărășean.

Lacul Bâlea http://www.turistderomania.ro

Lacul Bâlea
http://www.turistderomania.ro

Unul dintre principalele atracții turistice ale României a fost acoperit de zăpadă. Dacă nu va fi doar o ninsoare trecătoare, în câteva zile zona va fi împânzită de turiști.

Imagini live

Lacul Bâlea este un lac glaciar (format în circ glaciar), situat la o altitudine de 2.040m, în Munții Făgăraș, județul Sibiu. Dimensiunile lacului sunt de 360 m în lungime, suprafața de 46.508 mp și adâncimea de 11,35 m.

În anul 1932 lacul Bâlea și o suprafață de circa 180 de hectare în jurul lacului au fost declarate rezervație științifică, ce adăpostește numeroase plante (printre care floarea de colț – Leontopodium Alpinum, bulbucii – Trollius Europaeus, Vartejul Pământului – Pedirularis Oederi) și animelele ocrotite (capra neagră – Rupicapra rupicapra, râsul, acvila de munte). În anul 2006 a fost construit în apropierea lacului Balea primul hotel de gheață din Europa de Est.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>