Pages Navigation Menu

Back to back. Parerea specialistilor HR despre Brainier

Back to back. Parerea specialistilor HR despre Brainier

Pentu a afla mai multe despre serviciul online care si-a castigat notorietatea pe piata de recrutare in acest moment, am apelat la doi specialisti in domeniu.

logo netop

Cu o experienta de peste 7 ani in domeniul resurselor umane, Dana Martin Popescu  este in prezent Generalist Resurse Umane la Netop, o companie software, cu parteneri de succes in peste 105 de tari. Este prima companie care a dezvoltat o solutie de Remote Control acum peste 25 de ani si care ofera una dintre cele mai cuprinzatoare solutii de comunicare de pe piata. In educatie, Netop este lider mondial pentru software classroom management.

Brainier_logo_30_061-300x77

Dana se ocupa de proiecte ce tin de recrutare, evaluare a performantei, diagnoza organizationala, training si employer branding. Inca la inceputurile carierei sale in resurse umane ea foloseste  etapa de testare in procesele de recrutare si selectie. Profilurile cautate de catre Dana au sfost intotdeauna adaptate cerintelor si specificului companiei, a cautat atat oameni care sunt foarte buni tehnic cat si cei compatibili cu valorile companiei.

logo ifuture

Brainier este o solutie flexibila si se poate adapta oricarui domeniu de activitate in parte, de accea Iulia Slincu, Recruitment Lead din cadrul companiei IFuture, companie specializata in training si recrutare ne confirma acest lucru. Iulia, considera necesara etapa de testare, aceasta a a selectat candidati din insustria BPO insa si  profiluri cu diferite competente si abilitati tehnice sau competente de limbi straine.

 

Cei doi recruiter intervievati, au fost de acord sa ne raspunda la cateva intrebari cu privire la Brainier. Hai sa aflam parerea lor.

 

  1.  Cand ai inceput sa utilizezi pentru prima oara platforma?

Dana Martin Popescu  : Intalnirea cu Brainier a venit intr-un moment in care ne gandeam la folosirea unui tool de testare, in completarea procesului nostru intern care consta in discutii libere. Dupa o perioada in care am avut candidati care, comparativ cu ce au prezentat in CV, au avut rezultate foarte slabe la teste, am realizat ca petreceam foarte mult timp in discutii care antrenau resurse interne valoroase. Necesitatea unui proces de selectie tehnica inainte de a chema candidatii la discutii a fost metoda aleasa de noi.

Iulia Slincu: Am utilizat Brainier in urma cu cateva luni. Am derulat un proiect,ce presupunea testarea unor candidati din alte localitati si orase. Drept urmare era necesar sa dispunem de un astfel de mijloc, profesional, obiectiv si eficient.

business-ideas-305

  1. Cum ai descrie prima ta exeperienta cu Brainier?

Dana Martin Popescu  : Prima experienta poate fi descrisa prin cuvantul “compatibilitate”. Am constatat cu placere ca platforma este atat de intuitiva incat se muleaza pe procesul nostru de recrutare.

Iulia Slincu: Testarea online prin Brainier s-a dovedit a fi de mare ajutor. A eficientizat procesul, simplificandu-l atat pentru recruiter cat si pentru candidat, prin usurinta utilizarii, viteza procesarii informatiilor cat si formatul in sine.

  1. In ce etapa a recrutarii ai folosit platforma?

Dana Martin Popescu  : Platforma este folosita in prezent imediat dupa selectarea CV-urilor. Inainte de a ajunge la noi la discutii, candidatii parcurg testul online care dureaza 15 minute.

Iulia Slincu: Testarea avea loc, dupa o prima discutie telefonica.

 

  1. Cat timp ti-a luat sa  accesezi si sa-ti incarci testele in platforma?

Dana Martin Popescu  : Dupa o prezentare de 15-20 de minute am reusit sa cream primul nostru proiect. Daca testul este pus la punct, un proiect poate fi incarcat pe site in cateva minute.

Iulia Slincu: In decursul unei zile am reusit sa incarc testul si sa am in aceeasi zi si prima utilzare.

 

  1. Care au fost beneficiile pe care le-ai avut in urma testarii candidatilor prin Brainier?

Dana Martin Popescu  : Beneficiile folosirii unei astfel de platforme au condus la o economie semnificativa de timp, timp pe care candidatii il petrec fie in drum spre sediul nostru, fie intr-o discutie tehnica a carui rezultat poate fi un feedback negativ.

Iulia Slincu: Timpul pe care l-as fi utilizat procesarii altor trei aplicanti.

  1. Cat timp ai salvat folosind aceasta platforma?

Dana Martin Popescu  : Putem spune ca in urma testului am economisit 60% din timpul petrecut in discutii tehnice deoarece doar 40% dintre candidati au fost trimisi in urmatoarea etapa.

Iulia Slincu: Timpul castigat si rezultate concrete, obiective intr-un format sintetizat au condus la reducerea costurilor.

  1. Care consideri ca a fost plus valoarea pe care ti-a adus-o platforma Brainier in raport cu evaluarea candidatilor?

Dana Martin Popescu  : Folosirea Brainier a adus o crestere a calitatii cunostintelor si competentelor candidatilor  si ne-a permis sa alocam mai mult timp in discutia fata in fata acelor elemente subtile ce reliefeaza candidati pasionati de tehnologie, smart, adaptabili si inovativi. Cred ca Brainier aduce elemente de inovatie pe piata romaneasca prin adaptarea procesului de recrutare la tendintele internationale.

Iulia Slincu: Timpul pe care l-as fi utilizat procesarii altor trei aplicatii.

 

  1. Care a fost feedbackul candidatilor cu privire la experienta testarii online?

Dana Martin Popescu  : Testul are ca ultim segment o sectiune de feedback referitor la test. Candidatii au apreciat faptul ca testul este scurt si ca il pot completa oricand.

Prin intermediul aceste platforme am testat mai multi oameni deoarece am inclus in recrutare si acei candidati ale caror CV-uri erau lacunare, astfel dandu-le sansa fara a investi foarte mult timp sau efort in proces. Aceasta abordare a condus la cateva surprize placute.

Iulia Slincu: Feedback-ul a fost unul pozitiv, cu privire la format si interfata.

 

  1. Consideri Brainier a fi o solutie inovatoare pentru procesul de recrutare si selectie?

Dana Martin Popescu  : Cred ca Brainier aduce elemente de inovatie pe piata romaneasca prin adaptarea procesului de recrutare la tendintele internationale.

Iulia: Dupa o prima interactiune, utilizarea platformei este facila datorita interfetei user-friendly.

image001

  1. Ai recomanda Brainier celorlalti recruiteri. De ce?

Dana Martin Popescu  : Recomand Brainier si altor recruiteri datorita faptului ca poate transforma procesul de selectie si recrutare intr-un proces obiectiv, transparent si flexibil.

Iulia Slincu: Recomand utilizarea platformei Brainier, din toate motivele mentionate mai sus.

In concluzie Brainier este solutia online de testare ce ajuta angajatorii sa castige resurse valoroase in procesul de recrutare si selectie iar pe recruiteri sa-si efientizeze fluxul de lucru si sa obtina rezultate maxime.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>