Pages Navigation Menu

Avionul de vanatoare invizibil F-22, folosit pentru prima oara in lupta

Avionul de vanatoare invizibil F-22, folosit pentru prima oara in lupta

Mediatizatul avion de vanatoare invizibil F-22 “Raptor”, cel mai sofisticat din arsenalul aerian al Statelor Unite, a fost folosit pentru prima data in lupta, marti, in timpul raidurilor aeriene efectuate in Siria impotriva jihadistilor din Statul Islamic, a informat marti un responsabil militar american, citat de AFP.

Two_F-22A_Raptor_in_column_flight_-_(Noise_reduced)
Datorita faptului ca are o semnatura radar foarte slaba, F-22 poate ataca fara a fi detectat si a lansat marti munitie ghidata prin GPS, a precizat generalul William Mayville, director de operatiuni al Statului Major Interarme, in cursul unei conferinte de presa la Pentagon.

Luni, Pentagonul a anuntat ca armata americana si “partenerii” sai au efectuat pentru prima data raiduri impotriva pozitiilor grupului Statul Islamic in Siria.

“Pot confirma ca armata americana si fortele ale natiunilor partenere desfasoara o actiune militara contra teroristilor ISIS (Statul Islamic) din Siria cu ajutorul avioanelor de vanatoare, a bombardierelor si a rachetelor Tomahawk”, a afirmat purtatorul de cuvant al Pentagonului, contraamiralul John Kirby, intr-un comunicat de presa.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>