Pages Navigation Menu

Avertizări de ninsori în aprilie pentru 20 de județe din țară

Avertizări de ninsori în aprilie pentru 20 de județe din țară

Baba Dochia și-a scuturat din nou cojoacele și România a fost acoperită de un val de zăpadă. Iarna și-a intrat în drepturi chiar și în a doua lună de primăvară în județele de nord a țării, ca Suceava sau Botoșani, și în zonele de munte, ca Brașov, Covasna și Harghita.

Meteorologii au emis o avertizare cod galben pentru 20 de judeţe din nordul, centrul, estul şi sud-estul ţării, zone în care se anunță ploi, lapoviţă şi ninsori, iar vântul va avea intensificări cu viteze la rafală de peste 50-60 de kilometri pe oră.

Iarna la Suceava

Iarna la Suceava

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare cod galben pentru pentru judeţele Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Suceava, Neamţ, Bacău, Harghita, Covasna, Braşov, Sibiu, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Brăila, Constanţa, Tulcea, Galaţi şi Vrancea, fiind valabilă de luni, ora 15.00, până marţi, la ora 20.00.

“În intervalul menţionat, în regiunile estice şi sud-estice vor fi precipitaţii sub formă de ploaie şi trecător lapoviţă sau ninsoare, iar vântul va avea intensificări cu viteze la rafală de peste 50-60 km/h. Cantităţile de apă vor depăşi local 20-25 l/mp, iar în judeţele Galaţi, Brăila, Tulcea şi Constanţa, pe arii restrânse, 40-50 l/mp”, se arată în avertizarea transmisă de Administraţia Naţională de Meteorologie.

În zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali va ninge, se va depune un strat nou de zăpadă şi vor fi intervale în care ninsoarea va fi viscolită.

Din cauza vântului care suflă cu putere, luni, începând cu ora 19.00 au fost închise traficul fluvial și porturile Midia, Constanţa Nord şi Constanţa Sud-Agigea, potrivit Centrului Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

harta cod galben

Administraţia Naţională de Meteorologie

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>