Pages Navigation Menu

Avertisment FMI: Mai puțini bani, mai puține locuri de muncă

Avertisment FMI: Mai puțini bani, mai puține locuri de muncă

Previziunile FMI în ceea ce privește evoluția economică din țările NATO, în special, și din Europa, în general, sunt destul de pesimiste, conform ultimelor declarații ale directorului general FMI.

www.rfi.ro

www.rfi.ro

Experţii FMI se așteaptă la o creștere economică mai robustă în SUA și Marea Britanie, dar şi-au înrăutăţi estimările pentru multe economii emergente, inclusiv China, Brazilia și Rusia.

Directorul general al FMI, Christine Lagarde, avertizează că o creștere economică mediocră ar putea deveni „noua realitate” şi ar putea lăsa milioane de persoane fără un loc de muncă, informează Reuters.  

În cadrul unui discurs susţinut la Atlantic Council, Lagarde a estimat că în acest an economia mondială va înregistra o creștere similară cu cea de anul trecut, 3,3%, avans considerat insuficient pentru a șterge pagubele provocate de recesiunea globală.

În urmă cu șase luni am atras atenția asupra riscului unei noi mediocrități, o creștere economică slabă pentru o perioadă lungă de timp. Astăzi trebuie să împiedicăm ca această nouă mediocritate să nu devină noua realitate“, a afirmat Christine Lagarde.

Marţea viitoare, FMI va publica noile sale prognoze privind evoluţia economiei mondiale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>