Pages Navigation Menu

Avertisment de cutremur mare în România

Avertisment de cutremur mare în România

Seismologii americani și britanici au avertizat că România  se va confrunta în 2017 cu un cutremur de magnitudine mare.

cutremur

Avertisment de cutremur mare în România

Ipoteza unui cutremur cu o intensitate de peste 6 grade pe scara Richter a fost confirmată de către Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului. Mircea Radulian, directorul științific al INFP, a afirmat că spusele seismologilor străini se repetă de câțiva ani și că există posibilitatea unui cutremur de o magnitudine mare în țara noastră.

„Ce spuneau ei (seismologii britanici şi americani – n.r.) despre 2017 e un lucru care se repetă de câţiva ani. Într-adevăr, există o probabilitate destul de mare ca în România să se producă un cutremur de peste 6″, a declarat Mircea Radulian, potrivit unui interviu acordat ziarului Libertatea.

Specialistul a mai precizat că, în 2016, activitatea seismică a fost „destul de modestă” în zona Vrancea. „Vorbind statistic, era într-un fel de aşteptat. Cutremurele de peste de 5 apar la intervale de 3-4 ani. Apar în timpul nopţii şi iarna, de multe ori. Luna ianuarie este, în general, o lună activă”, a mai declarat Mircea Radulian.

După 1990, cea mai importantă mișcare tectonică din România a fost înregistrată în anul 2014, pe 22 noiembrie, când s-a produs un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter, acesta fiind resimțit și la București.

Citește și:

Cutremur în miez de noapte în Vrancea

 

Dezvoltarea tehnologică și destinul infracțiunii

 

Salvează

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>