Pages Navigation Menu

Autobuzul-Gradina – mijlocul de transport in comun cu parfum natural

Autobuzul-Gradina – mijlocul de transport in comun cu parfum natural

In Spania se poate circula cu un autobuz ecologic ce ofera turistilor si locuitorilor o priveliste deosebita, raspandind in acelasi timp un parfum de flori. Autobuzul-Gradina denumit PhytoKinetic a fost creat de artistul peisagist spaniol Marc Granen pentru a purifica aerul in orasele afectate de lipsa spatiilor verzi. Sistemul foloseste condensarea aerului conditionat al masinii pentru a uda gradina plantata pe plafon. Absorbtia emisiilor de dioxid de carbon si oxigen face ca mecanismul sa lucreze in scop ecologic.

autobuz-phytokinetic2 (1)

“Zonele verzi urbane sunt cruciale pentru fotosinteza, un proces in care plantele absorb dioxid de carbon si elibereaza oxigen – vital pentru purificarea aerului pe care il respiram. Daca gasirea unor noi spatii urbane pentru gradini reprezinta o problema, putem folosi spatii deja existente, cum ar fi plafoanele mijloacelor de transport public”, a precizat Marc Granen intr-un comunicat de presa.

PhytoKinetic vehicles to expand the garden area in urban areas, Spain - Aug 2013

Proiectul original al lui Granen consta intr-un microbuz care foloseste in continuare la transportarea turistilor prin imprejurimile unei zone de camping din Girona. Datorita acoperisului vegetal, temperatura din interior scazuse ce 3,5 grade Celsius. Cu cateva imbunatatiri, microbuzul a devenit un autobuz care a trecut toate inspectiile tehnice si de securitate pentru a fi legal. Daily Mail mediatizeaza ca PhytoKinetic ar putea fi una dintre principalele atractii la Congresul Verde International din Nantes, ce va avea loc in septembrie.

PhytoKinetic vehicles to expand the garden area in urban areas, Spain - Aug 2013

Sursa: http://www.dailymail.co.uk

FOTO:  http://www.phytokinetic.net/

One Comment

  1. Nu am mai vazut asa ceva in viata mea pana acum. Ce idei pot sa le vina unora. Mie nici nu-mi trecuse prin cap. Dar plantele acelea au oare si parfum? Nu prea o sa prevaleze asa ceva pe strazi, dupa parerea mea.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>