Pages Navigation Menu

Au inflorit ghioceii in Romania

Au inflorit ghioceii in Romania

Vestitorii primaverii au sfidat si in acest an temperaturile scazute, iar dovada o reprezinta un buchet de ghiocei care si-a facut aparitia in gradina unui banatean.

ghiocei1

Inceputul anului 2015 a fost deosebit de friguros in toata tara, cu vreme rece, geroasa mai ales in cursul noptilor si al diminetilor. Temperaturile minime au coborat frecvent sub -15 grade si izolat chiar sub -25 grade, iar maximele diurne au fi preponderent negative, incadrandu-se, in general, intre -10 si 0 grade.

In aceste zile, temperaturile in Banat au oscilat intre 7 si 14 grade Celsius, conditii propice pentru inmugurirea pomilor si a ghioceilor. In ciuda bucuriei pe care o aduc aparitia primelor flori, localnicii sunt ingrijorati de acest fenomen, motivand ca iarna se afla inca la jumatate si mugurii pomilor ar putea ingheta, informeaza ziuadevest.ro.

Prognoza meteo

Vineri, in tara, vremea se mentine calda, in special la deal si de munte. Vantul este mai nervos in zona montană inaltă şi regiunile vestice. Temperaturile maxime vor pleca de la 0 grade în Transilvania si se opresc la 12 grade in Dealurile de Vest.

In Capitala, vineri, va fi soare, insa mai putin in orele diminetii, cand ceata este posibil sa ne dea batai de cap. Maximele vor fi intre 6…7 grade.

In weekend, vremea se pastreaza la fel de frumoasa, in special zonele de deal si de munte, dar si in regiunile vestice.  In schimb, in zonele joase de relief, mai ales din regiunile extracarpatice, cu precadere dimineata, va fi ceata ce pune probleme de vizibilitate sau cerul este acoperit de nori josi si vor fi conditii de burnita. Sambata se vor inregistra 14 grade in Banat, in timp ce in depresiuni si în zonele cu ceata persistenta din est. Mercurul in termometre nu trece de 1 grad Celsius.

Duminica, in schimb, se intorc precipitatiile, in special ploi si lapovite, ce vor fi prezente in prima faza în regiunile intracarpatice, pentru ca mai apoi acestea sa-si faca aparitia cu precadere in regiunile extracarpatice. Nu este exclus sa se formeze polei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 2 si 12 grade.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>