Pages Navigation Menu

Atenționare Ambasada SUA cu privire la cumpărarea biletelor de avion

Atenționare Ambasada SUA cu privire la cumpărarea biletelor de avion

Românii care vor să călătorească în Statele Unite ale Americii au fost atenționați de către oficialii Ambasadei în legătură cu eliberarea vizelor, care le-au recomandat acestora să nu-și cumpere bilete până nu au siguranța că vor putea părăsi țara.

Sursă: http://www.romaniaregala.ro

Sursă: http://www.romaniaregala.ro

Joi, secţia Consulară a Ambasadei SUA a postat un mesaj pe site-ul oficial în care a explicat că există probleme tehnice privind tipărirea vizelor și a recomandat românilor să nu cumpere bilete de avion sau să plătească rezervarea la hotel înainte de a primi paşaportul cu viza.

“Din cauza problemelor tehnice, ne găsim în imposibilitatea de a tipări vize temporare sau de imigrare. Dacă viza v-a fost aprobată, vor fi întârzieri semnificative până când vă vom putea returna paşaportul. Vă recomandăm să NU cumpăraţi bilete de avion sau să plătiţi rezervarea la hotel înainte de a primi paşaportul cu viza. Aceste probleme tehnice afectează toate posturile consulare la nivel global, nu doar România. Lucrăm la rezolvarea acestor probleme”, se arată într-un mesaj postat joi pe site de Secţia Consulară a Ambasadei SUA la Bucureşti.

De asemenea, marți, tot pe site-ul Ambasadei SUA a apărut un prim mesaj ce făcea referire la probleme de ordin tehnic, însă românii vizați primeau asigurări că acestea vor fi remediate în cel mai scurt timp posibil. Dar până joi, situația a rămas neschimbată.

”Biroul pentru Afaceri Consulare al Departamentului de Stat se confruntă în prezent cu probleme tehnice la nivel global în procesarea paşapoartelor şi vizelor, indiferent de ţară, categorie de viză sau paşaport. Ne cerem scuze pentru inconvenienţele create şi vă asigurăm că se lucrează asiduu la restabilirea funcţionalitaţii întregului sistem.

La momentul actual, nu putem tipări vize (de imigrare şi temporare) aprobate după data de 8 iunie 2015. Suplimentar, Ambasadele şi Consulatele SUA nu pot procesa formularele DS-160 completate după data de 9 iunie 2015.

Persoanele care au interviuri programate în perioada 14-20 iunie 2015 trebuie să efectueze o reporgramare, dacă au completat formularul DS-160 după data de 9 iunie 2015. Interviurile pot fi reprogramate urmând instrucţiunile de pe acest site. Solicitanţii de viză care au completat formularul DS-160 înainte de 9 iunie 2015 pot susţine interviul deja programat. Cei care solicită o programare în regim de urgenţă, pot urma instrucţiunile găsite pe acest site.”, se arată în anunțul Secţiei Consulare a Ambasadei SUA

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>