Pages Navigation Menu

Ateii sunt mai inteligenti decat oamenii religiosi

Ateii sunt mai inteligenti decat oamenii religiosi

mecca

Ateii au un coeficient mai ridicat de inteligenta in comparatie cu oamenii religiosi, releva o noua cercetare. 53 din cele 63 de studii, efectuate din anul 1928 pana in prezent si analizate de aceasta demonstreaza legatura negativa dintre inteligenta si credinta.
Cercetarea publicata in “Personality and Social Psychology Review” si condusa de profesorul Miron Zuckerman dezvaluie faptul ca de la cele mai fragede varste, copiii mai inteligenti au sanse mai ridicate de a intoarce spatele credintei. Daca vorbim despre oamenii maturi sau in varsta lucrurile stau la fel: cei cu un IQ peste medie sunt mai putin religiosi decat ceilalti.
“Principala explicatie a concluziei studiului sta in teoria conform careia inclinatiile religioase sunt irationale, greu de testat, nesustinute de stiinta si de aceea neatragatoare pentru oamenii inteligenti” afirma Zuckerman. “Oamenii cu un IQ mai mare au joburi mai bune, salarii mai mari si o stima de sine ridicata, fapt care favorizeaza aparitia unor convingeri personale” mai spune acesta.
Autorii analizei, au cercetat fiecare studiu separat, luand in considerare calitatea datelor colectate, marimea esantionului si metodele de investigare folosite.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>