Pages Navigation Menu

Astronomii au detectat în timp real, o emisie radio venită din spaţiu

Astronomii au detectat în timp real, o emisie radio venită din spaţiu

spatiu

Astronomii au fost martori, în timp real, pentru prima dată ai unei emisii radio rapide de scurtă durată provenind dintr-o sursă necunoscută din spaţiul cosmic, informează dailymail.co.uk.

Descoperirea îi aduce pe cercetători cu un pas mai aproape de a înţelege acest fenomen “extraterestru” straniu, pe care astronomii din toată lumea încearcă să îl explice.

Această scurtă emisie de unde radio durează doar câteva milisecunde, iar primul astfel de semnal a fost descoperit în 2007, de astronomii care căutau informaţii despre obiecte cosmice în arhiva datelor înregistrate de radiotelescopul Parkes, din statul australian New South Wales.

Cauza exactă a acestor emisii radio reprezintă o nouă enigmă ştiinţifică, posibilele explicaţii întinzându-se de la evaporarea unor găuri negre şi contopirea unor stele neutronice până la “comunicaţii” ale extratereştrilor.

Alte şase astfel de emisii radio de foarte scurtă durată, provenind aparent din afara Căii Lactee, au fost descoperite până în prezent cu ajutorul radiotelescopului Parkes, iar o a şaptea, cu ajutorul uriaşului radiotelescop de la Arecibo, din Puerto Rico.

“Suntem primii care au observat o astfel de emisie radio în timp real”, a declarat Emily Petroff, doctorand la Swinburne University of Technology din Melbourne. “Aceste emisii au fost descoperite, în mare parte, în arhivele de date, la săptămâni sau luni ori chiar după mai mult de un deceniu după ce au avut loc”, a mai spus Petroff.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>