Pages Navigation Menu

Artistii Corului Regal din Olanda alungati din centrul Timisoarei de Politisti

Artistii Corului Regal din Olanda alungati din centrul Timisoarei de Politisti

Politistii locali din Timisoara i-au alungat pe artistii Corului Regal din Olanda ce dadeau o reprezentatie gratuita, in aer liber. Sute de oameni s-au adunat vineri seara la concertul sustinut de Corul Regal Venlona. Membrii corului au vrut sa le ofere o surpriza localnicilor si au cantat gratuit in Piata Victoriei. Politistii locali au reactionat sever.

Frans Meewis, regizor: “Corul canta, iar la un moment dat cineva m-a luat de dupa spate… era un politist si mi-a spus “hai cu mine”. M-a dus la superiorul lui, un om inalt, si mi-a spus in limba romana ca nu trebuia sa cantam pentru ca ne trebuie aprobare”.

venlona_938x535_72103000

Strainii au vrut sa faca un gest frumos pentru localnicii care nu au avut bani sa cumpere bilet la spectacolul oficial, dar oamenii legii i-au pus pe acelasi plan cu cersetorii si i-au facut sa plece.
In vreme ce peste hotare artistii sunt cautati pentru concerte, la Timisoara li s-a cerut sa opreasca spectacolul.
Frans Meewis, regizor: “Este incredibil ca in fata cladirii Operei sa interzici sustinerea unui concert in aer liber”.

Incidentul a ajuns si la urechile primarului, care a fost uluit de reactia politistilor locali.

Nicolae Robu, primarul Timisoarei: “Ar fi trebuit sa aiba mai mult discernamant si sa inteleaga ca nu e vorba de un grup dubios, ci de un grup demn de tot respectul si ar fi trebuit sa dea un telefon si sa intrebe superiorii ce sa faca”.

Daniela Seracin, purtator de cuvant la Politia Locala Timisoara: “Li s-a explicat ca nu este voie sa aiba loc manifestari de acest gen fara autorizatie, dupa care membrii corului si-au terminat de cantat melodiile si au plecat mai departe”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>