Pages Navigation Menu

Apple a lansat Iphone6, Iphone6 Plus, un smartwatch si un serviciu de plata

Apple a lansat Iphone6, Iphone6 Plus, un smartwatch si un serviciu de plata

Apple a lansat ieri doua telefoane, un ceas si un serviciu de plata.

iPhone 6 si iPhone 6 Plus

Avand dimensiuni mai mari decat ale modelelor precedente, 4,7 respectiv 5,5 inchi, ambele telefoane au marginile rotunjite si spatele din aluminiu.
iPhone 6 are un display de 1334×740, iar modelul 6 Plus are 1920×1080, ceea ce se traduce în peste un milion de pixeli pe modelul 6 si peste doua milioane de pixeli pe 6 Plus. Noile ecrane folosesc o noua generatie Retina, botezata „Retina HD”. Producatorul promite ca durata de viata a bateriei este cel putin la fel de buna a modelului precedent, in ciuda dimensiunilor considerabil mai mari.

Un procesor A8 promite sa fie cu pana la 87% mai eficient decat predecesorul sau, oferind o putere de procesare CPU cu pana la 25% mai rapidă si viteze GPU cu pană la 50% mai rapide decat cipul A7 al iPhone-ului 5s.

Modelul 6 are un sistem de stabilizare digital, in timp ce modelul 6 Plus are si o stabilizare optică ce foloseste giroscopul si coprocesorul M8 pentru a anula orice „tremurare” atunci cand fotografiezi cu ajutorul camerei de 8 megapixeli cu deschidere f/2,2 (acelasi coprocesor poate, de asemenea, să detecteze daca mergi, alergi sau pedalezi). Camera din fata are unele functii noi, cum este fotografierea HDR si Burst Selfie.

Telefoanele vor fi vandute incepand cu 19 septembrie, preturile din Statele Unite fiind de 200 de dolari pentru versiunea de 16 GB, 300 de dolari pentru cea de 64 GB și 400 de dolari pentru cea de 128 GB, pentru modelul iPhone 6, la modelul 6 Plus adaugandu-se inca 100 de dolari, oferte valabile la achizitionarea unu abonament pe 2 ani.

Apple-Think_Different-Apple-Logo


Apple Watch

Ceasul celor de la Apple va veni in doua marimi, pentru a avea posibilitatea de a alege varianta care se potrivește cel mai bine mărimii mainii tale. De asemenea, ceasul vine in trei versiuni: Apple Watch, Watch Sport si Watch Edition. Prima varianta este cea de baza, Sport este mai rezistentă, in timp ce Watch Edition este mai eleganta.

Pe partea laterala a ceasului se afla „coroana digitala”, ce poate fi folosita in completarea functiilor vocale sau de atingere (ecranul poate face diferenta dintre o atingere rapida, de tip „tap”, si o apasare mai pronuntata, ce facilitează interactiunea cu meniul).

Printre functiile disponibile se numara aplicatii de sănătate/fitness, verificarea pulsului, preluarea apelurilor, interactiuni cu harti, navigarea prin meniul muzical de pe iPhone-ul tau, verificarea e-mail-urilor, primirea in timp real al notificarilor, vizualizarea videoclipurilor sau pozelor si interactiunea cu Siri direct de pe ceas.

Ceasul va fi disponibil de anul viitor, pornind de la pretul de 349 de dolari.

Applepay

Compania a anutat  si initiativa sa de implementare a unui serviciu de plata mobil.

Colaborand cu American Express, MasterCard si Visa, noul sistem ApplePay a fost proiectat pentru a colabora cu 220.000 de comercianti in momentul lansarii. Folosind NFC, o simplă atingere cu telefonul pe un terminal de plata este suficient pentru achizitionarea unui produs. Sistemul folosește o combinatie intre NFC, Touch ID si un cip de securitate denumit Secure Element. Poti adauga un card bancar fotografiindu-l, apoi obtinand o verificare de la banca ta. In timpul unei tranzactii, un numar unic al dispozitivilui, nu informatia cardului, este trimis comerciantului, impreuna cu un cod de securitate dinamic. Apple nu colecteaza datele – ceea ce achizitionezi este ceva strict intre tine si comerciant. Si daca iti pierzi telefonul, poti suspenda platile cu ajutorul aplicatiei Find My Friends fara să fie nevoie de anularea cardului bancar.

Serviciul va fi lansat in luna octombrie in Statele Unite, fara sa stim cand va fi disponibil si in Romania.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>