Pages Navigation Menu

Apartamente plutitoare “made in Holland”

Apartamente plutitoare “made in Holland”

Citadel-Floating-Apartment_Complex_Koen_Olthuis3

Olandezii se pot numi stapanii marilor din toate punctele de vedere. Pe langa faptul ca sunt navigatori foarte buni, acum vor sa construiasca si primele apartamente plutitoare.

Arhitectul olandez Koen Olthuis si echipa sa de la Waterstudio au creat un complex de locuinte pe apa. Proiectul numit “Citadela” va intra in constructie in anul 2014. Locuintele lacustre vor avea in jur de 60 de apartamente si vor semana cu niste vapoare. Cladirea va fi construita intr-un bazin portuar uscat si va fi “inundata” atunci cand apartamentele vor fi gata si vor putea pluti.  Initial apa va fi relativ mica, dar ulterior va creste si un pod de legatura va fi construit intre cladirea plutitoare si zona de uscat.

Citadel-Floating-Apartment_Complex_Koen_Olthuis5

Arhitectii au afirmat ca in aceste locuinte vor putea locui inclusiv persoane cu rau de mare. Proiectul va fi realizat intr-o asa maniera incat sa nu se simta deloc valurile.

Design-ul complexului este modular, cu unitati individuale care inconjoara o curte centrala. Bineinteles ca toate apartamentele “vor avea vedere la mare”. De asemenea constructia se va baza pe tehnologia verde.  Acoperisurile verzi si serele vor face parte din proiect.

“Citadela” este primul element dintr-un proiect mai extins, intitulat New Water. New Water va cuprinde sase complexe de apartamente lacustre.

citadel_waterstudio

Sursa: inhabitat

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>