Pages Navigation Menu

Anna Fenninger si gheparzii

Anna Fenninger si gheparzii

10c

Anna Fenninger (Austria) este una dintre putinele schioare care la Jocurile de Iarna de la Soci a reusit sa obtina doua medalii. Medalia de aur a fost obtinuta la proba de super G. Schioarea a fost urmata de Maria Hoefl-Riesch (Germania) si Nicole Hosp (Austria). Cealalta medalie este o medalie de argint. Medalia de argint a fost castigata in proba de slalom urias. In aceea proba doar slovena Tina Maze a fost mai rapida ca Anna Fenninger. Austriaca a fost urmata de nemtoaica Viktoria Rebensburg.

In timpul liber Anna Fenninger lupta pentru apararea gheparzilor. Daca in majoritatea curselor, schioarea de 24 de ani atinge o viteza de peste 100 km/h, gheparzii pot depasi chiar si 120 km/h.

10b

Schioarea din Tara Valsului a intrat in contact cu gheparzii in aprilie 2013, atunci cand a facut o vizita in Namibia. De atunci Anna Fenninger se dedica trup si suflet pentru a proteja aceste feline. S-a alaturat chiar si Fondului Namibian de Protejarea a Gheparzilor. Este ambasadoarea lor pe batranul continent. La sfarsitul anului 2013 a realizat chiar si un calendar in care apare alaturi de gheparzi. Banii rezultati din vanzarea lui au ajuns la fundatie.

Referitor la gheparzii, sportiva declara: “Gheparzii ma fascineaza, felul lor de a trai, de a vana, de a migra”. A mai spus si ca: “Imi doresc ca aceste feline sa nu dispara, sa se bucure in continuare de mediul in care sunt obisnuiti”.

Pe casca cu care concureaza Anna este desenata o piele de ghepard. Casca i-a fost alaturi si in cursele de la Soci. Se poate spune chiar si ca aceasta casca este “amuleta” norocoasa a lui Anna, avand in vedere ca a castigat doua medalii: una de aur si alta de argint.

10a

Sursa: Gazeta sporturilor

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>