Pages Navigation Menu

Angoase Intru(chi)pate, Solo Show Traian Laie @Intell Psy Group, Clinica de Psihologie Dr. Ion Duvac

Angoase Intru(chi)pate, Solo Show Traian Laie @Intell Psy Group, Clinica de Psihologie Dr. Ion Duvac

saxofonistul

Joi, 13 iunie, incepand cu orele 19, Intell Psy Group are placerea de a va invita la vernisajul expozitiei personale Traian Laie – Angoase intru(chi)pate

Creatia lui Traian Laie prezinta ca trasatura esentiala capacitatea sa de a ne plasa in plin vitalism artistic. Termenul, derutant prin prezenta sa insolita in vocabularul criticii de arta, se va clarifica de indata ce vom lua contact cu cateva dintre remarcile teoretice apartinand artistului insusi, care nu a pregetat sa ne ofere auto-reflexii pe marginea operei sale. Cea dintai dintre acestea ar fi aceea care pune originea actului creator pe seama imperativului expresiei, toata creatia sa fiind determinata de necesitatea de a se exprima, de acel nisus formativus pe care Nietzsche il considera sursa artelor figurative.
Aceasta necesitate de a recurge la arta pentru a raspunde unei chemari ce nu ajunge niciodata la saturatie, aceasta nevoie pe care Traian Laie o simte din plin ne poate tenta sa ii consideram operele mai degraba sub numele de creatii expresionisme, dispozitiile afective abordate in fiecare din ele, justificand pe deplin aceasta etichetare.
Vorbind despre creatia sa, artistul admite cu luciditate ca lucrarile sale nu se adreseaza acelui public care asteapta de la opera de arta o dulce incantare estetica, ci acelora dispusi sa se expuna unui dialog pe care nu ei sunt cei ce-l initiaza si-l conduc, opera in sine luandu-si acest rol, purtandu-i de-a lungul unui excurs capabil sa le zdruncine starea de echilibru in care se afla, contestandu-i acesteia autenticitatea, legitimitatea.
Expozitia poate fi vizitata in perioada 13- 27 iunie, de luni pana vineri, intre orele 10:00- 18:00, la sediul Clinicii de Psihologie Dr. Ion Duvac, Intrarea Rigas, Nr 31bis (langa Gradina Cismigiu)
Intell Psy Group (www.intellpsy.com) reuneste toate disciplinele necesare cunoasterii psihicului uman: cercetare, terapie, consiliere si inovatie, in structuri care functioneaza in sinergie deplina, operationalizand astfel conceptul original de servicii psihologice integrate.
Pentru informatii suplimentare:
Ana Maria Maris, Ioana Postelnicu
ana.maris@admin.intellpsy.com
office@intellpsy.com
0756116636 (receptie)
031.425.28.25

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>