Pages Navigation Menu

Ancora jos, panzele sus

Ancora jos, panzele sus

Viata te invata multe lectii, iti da peste nas cand se incapataneaza sa-ti demonstreze ca are dreptate si, uneori, o face intr-un mod surprinzator de placut. Pana in luna pacalelilor credeam ca cele mai reusite vacante sunt cele pentru care schimbi 2 avioane si mergi 3 ore cu microbuzul pana la destinatie. Insa, mare mi-a fost suprinderea cand am aflat cat de bine m-am… autopacalit. Vacantele si prieteniile de cursa lunga sunt de gasit si la doar 1000 de km distanta.

Mi-am imbarcat in geanta un dulap intreg si vreo jumatate de neam (desi nu intentionam sa ma mut), iar la plecare mi-am ancorat in minte un singur gand: Lasa acasa toate prejudecatile legate de tara si oamenii pe care ii vei descoperi. Zis si facut! Barca, supranumita si tren interregional, m-a purtat de la Timisoara pana la Iasi, iar de acolo mi-am asigurat un loc in microbuzul catre Chisinau. Inca de la urcare am fost placut surprinsa de accentual melodios al soferului, accent care avea sa-mi gadile auzul pe toata perioada sederii mele. Se spune ca unele convingeri nu mor prea usor, iar ale mele nu sunt mai cu mot si credeam ca expresia cel mai des intalnita in vacanta este acel “woooow”. Insa, noii mei prieteni m-au molipsit cu veselia lor si am realizat ca rasul era meniul principal si mancarea era desertul. Cat despre subiectele filosofice sau istorice pe care le dezbateam intre mese, uneori aveam nevoie de o enciclopedie pentru a tine pasul cu ele.

Un alt domeniu care mi-a incantat simturile a fost cel culinar si recunosc sincer ca am venit acasa cu (poate) putin prea multa ciocolata marca Bucuria, o bucurie extrem de comestibila. O fi Elvetia tara ciocolatei, insa le-as sugera un mic popas in Republica Moldova. Si ca tot veni vorba de sugestii, atunci i-as trimite si pe italieni in cantonament la Chisinau, mai exact la Andy’s Pizza, unde am mancat cea mai buna si delicioasa pizza (a carei amintire e inca foarte vie in mintea subsemnatei).

Daca ar trebui acum sa agat 4 etichete de experienta de la Chisinau, atunci ele ar fi: bucuria, prietenia, deliciul si neobisnuitul. De ce zic neobisnuit? Pentru ca ai nevoie de pasaport ca sa-ti auzi limba natala intr-o alta tara, dar o alta convingere care sigur nu va muri imi spune ca ma voi folosi din nou de pasaport! Pentru a ma reintoarce la tot ce imi este drag, dar si pentru a descoperi tot ce mi-e inca strain!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>