Pages Navigation Menu

Ana Moura va concerta pentru prima data in Romania

Ana Moura va concerta pentru prima data in Romania

Ana+Moura+in+Boston+moura

Ana Moura, una din sperantele fado-ului lusitan va concerta in premiera in Romania.  Concertele, organizate de Amprenta Advertising,  vor avea loc in 3 orase din tara:  Bucuresti (3 octombrie 2013,  Sala Palatului), Timisoara (5 octombrie 2013, la Teatrul National) si Cluj – Napoca (7 octombrie 2013, Opera Nationala).

Ana Moura s-a nascut in anul 1979, intr-un mic orasel portughez, Santarem. Crescand intr-o familie de muzicieni, aceasta si-a descoperit inca de mica dragostea fata de muzica fado. La 6 ani a cantat primul ei cantec Cavalo Ruco.  Desi in timpul adolescentei a abordat si alte genuri muzicale,  din cand in cand a mai optat si pentru melodii fado.

In anul 2003 si-a lansat albumul de debut, Guarda-me a vida na mao. Albumul aparut in 2005,  Alem da Saudade, i-a adus premiul Amalia Rodrigues. In anul 2007 a cantat alaturi de trupa legendara Rolling Stones pe scena de pe stadionul Alvalade XXI din Lisabona. In 2009 a fost invitata sa concerteze alaturi de Prince la festivalul Super Bock Super Rock. In cadrul acestui festival cei doi au interpretat versiunea portugheza a cantecului Walk in the Sand.

Fado este numele unui gen muzical interpretativ si melodic care isi are originile in Lisabona secolului XIX. Se caracterizeaza prin melodii melancolice, care se refera foarte frecvent la mare, la trecutul maritim glorios al portughezilor si/sau la viata saracilor. Acest gen este deseori asociat cu cuvantul portughez saudade care descrie “tanjirea dupa ceva”.

Biletele pot fi achizitionate din reteaua Eventim (magazinele  Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librariile Humanitas, librariile Carturesti) si online de pe www.eventim.ro. Pretul biletelor variaza intre 100-260 lei.

 

 

Sursa: eventim

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>