Pages Navigation Menu

Americanii nu mai sunt cei mai grasi de pe Planeta!

Americanii nu mai sunt cei mai grasi de pe Planeta!

     Lupta primei doamne a Americi, Michelle Obama, impotriva obezitatii a inceput sa dea roade? In urma unui raport al Organizatiei pentru Mancare si Agricultura, SUA nu mai este tara cu cel mai mare grad de obezitate din lume.

10417156_800613539957383_1522737052_n

     O persoana este considerata supraponderala cand indicele de masa corporala – care se calculeaza prin impartirea greutatii la patratul înălțimii -, este situat intre 25 si 29,9. Vorbim de obezitate cand cifra sare mult peste 30 sau de obezitate morbida pentru un indice superior de 40, explică Figaro.

     Cu o rata a obezitatii in randul adultilor de 31 la suta, americanii sunt depasiti de mexcani care au 32,8 la suta. Egiptul, cu o populatie de aproximativ 80 de milioane de locuitori, avea in 2008, un exces de kilograme in randul adultilor de 34,6 la suta.

     Global Post atrage atentia asupra situatiei din Mexic, unde 70 la suta din populatia tării este supraponderala. In ultimii ani, obezitatea infantila s-a triplat și o treime dintre adolescenti au probleme cu greutatea.

      Intre statusul social si obezitate există o legatura destul de stransa, iar medicul nutritionist Abelardo Villa sustine ca „persoanele subnutrite sunt cele care devin supraponderale”.

      La sfarsitul anului 2012, Guvernul mexican a propus ca bauturile ce conțin zahar sa fie interzise de pe piata, insa pana acum nu a fost adoptat nici un proiect de legi in acest sens.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>