Pages Navigation Menu

Alimentele care dau sentimentul de incredere

Alimentele care dau sentimentul de incredere

poza_6_top triptofan

Cercetatorii olandezi de la Universitatea din Leiden au facut un studiu pentru a vedea ce alimente redau si sporesc sentimentul de incredere in partenerul de viata, de afaceri si din echipa. Cercetatorii au gasit triptofanul, un compus gasit in oua, ciocolata si alte alimente care da sentimentul de incredere. Alimentele bogate in triptofan sunt ciocolata, ouale, spanacul, branza de vaci, carnea rosie, bananele, alunele, nucile, carnea de curcan, tonul,  si fructele de mare.

Cercetatorii au facut un test pe un grup de oameni voluntari. Ei au grupat oamenii cate doi, participand la un joc bazat pe incredere. O parte dintre oameni au baut suc cu triptofan. Lor li s-a dat bani pe care trebuiau sa-i imparta cu partenerul. Jocul are o regula ca banii imprumutati sa se tripleze pana cand vor fi restituiti. Primul jucator poate avea o suma mult mai mare daca are incredere in partenerul lui si-i da de la inceput o suma mare de bani. Cercetatorii au vazut ca cei care au baut suc cu triptofan au dat cu 40% mai mult partenerului decat ceilalti jucatori care n-au baut suc cu triptofan.

Cei care mananca alimente care contin triptofan au mai multa incredere in partener, spun cercetatorii de la Universitatea din Leiden. “La urma urmei, cei mai mulţi oameni lucreaza in echipe, sentimentul de incredere reciproca este o premisa importanta pentru stabilirea cooperarii bilaterale. Am descoperit ca oamenii care au niveluri mari de triptofan transferat prin alimentatie manifesta acest sentiment mult mai accentuat decat ceilalti. Rezultatele noastre spun clar ca esti ceea ce mananci, alimentele au un impact semnificativ si asupra starii noastre de spirit.”

Triptofanul sta la baza secretiei de serotonina, hormonul care da starea de bine, si este eliberat in organism de unele proteine in timpul digestiei. O masa bogata cu carne de curcan sau carne rosie va poate da stare de somnolenta pentru ca triptofanul este si un sedativ. Daca vreti sa aveti incredere unul in celalalt, in partenerul de cuplu mancati alimente bogate in triptofan.

Sursa privireinviitor.ro, antena3.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>