Pages Navigation Menu

Alexandru Tomescu si Eduard Kunz in Turneul Stradivarius In the mood for Prokofiev

Alexandru Tomescu si Eduard Kunz in Turneul Stradivarius In the mood for Prokofiev

O data cu luna mai, vine si Turneul National Stradivarius! Violonistul Alexandru Tomescu va porni pentru al saptelea an consecutiv intr-un turneu prin 12 orase importante din Romania. Il va avea alaturi pe pe celebrul pianist rus Eduard Kunz, intr-un program integral Prokofiev.

In the Mood for Prokofiev propune o selectie a celor mai indragite lucrari pentru vioara si pian ale compozitorului rus: Cinci melodii op. 35 bis si cele doua Sonate pentru vioara si pian.

bcefefa60f870ac7da993f85b2ae8f91

In premiera, in deschiderea concertelor turneului Stradivarius  va fi interpretata piesa unui tanar compozitor roman. Este vorba despre Gabriel Gitan, elev in clasa a XI-a al Colegiului National de Muzica “George Enescu” din Bucuresti. Gabriel este castigatorul unui concurs lansat in urma cu cateva luni de Eduard Kunz si Alexandru Tomescu.

Itinerarul Turneului National Stradivarius 2014:

18 mai – Targu Mures – Palatul Culturii, ora 19.00

20 mai – Bistrita – Sinagoga, ora 19.00

21 mai – Cluj-Napoca – Casa Studentilor, ora 20.00

25 mai – Timisoara – Filarmonica Banatul, ora 19.00

27 mai – Oradea – Filarmonica, ora 19.00

29 mai – Hunedoara – Castelul Corvinilor, ora 19.00

30 mai – Sibiu – Sala Thalia a Filarmonicii, ora 19.00

3 iunie – Pitesti – Casa de Cultura a Sindicatelor, ora 19.00

4 iunie – Craiova – Filarmonica Oltenia, ora 19.00

7 iunie – Bacau – Filarmonica, ora 19.00

9 iunie – Iasi – Universitatea Nationala de Arte “George Enescu”, ora 19.00

11 iunie – Bucuresti – Sala Radio, ora 19.00

Turneul National Stradivarius – In the Mood for Prokofiev este dedicat Fundatiei Hope and Homes for Children Romania, al carei Ambasador este Alexandru Tomescu incepand cu anul 2012. Publicul este invitat sa afle mai multe despre HHC Romania, organizatie care de 15 ani se ocupa cu desfiintarea orfelinatelor de tip vechi si relocarea copiilor in sisteme cat mai apropiate de mediul familial. Astfel, iubitorii de muzica vor avea ocazia sa ajute HHC Romania sa isi indeplineasca misiunea: aceea de a inchide toate orfelinatele de tip vechi pana in 2020.

 

Pentru mai multe informatii despre Turneul National Stradivarius 2014 In the Mood for Prokofiev, vizitati pagina www.AlexandruTomescu.com.

Alexandru Tomescu a concertat in sali celebre ale principalelor metropole ale muzicii: Carnegie Hall (New York), Walt Disney Concert Hall (Los Angeles), Theatre des Champs Elysees (Paris), Concertgebouw (Amsterdam) etc. A concertat sub bagheta unor maestri precum Valery Gergiev, Christoph Eschenbach sau Kurt Masur. A initiat primele turnee de muzica clasica finantate exclusiv prin fonduri private, demonstrand ca in Romania exista disponibilitate pentru produse culturale de calitate.

Eduard Kunz a fost inclus de prestigioasa publicatie BBC Music Magazine in topul celor mai buni 10 pianisti de maine, colaborand deja cu numeroase orchestre europene de renume. A sustinut recitaluri in marile sali de concert ale lumii, printre care amintim Wigmore Hall din Londra, Bridgewater Hall din Manchester, Louvre din Paris, Concertgebouw din Amsterdam, Winterthur din Barcelona, Sala Mare a Conservatorului din Moscova, a fost prezent pe scena prestigiosului Festival din Duszniki – “December Nights”, Festivalul Como de Garda, Grieg (Oslo), Al Bustan (Lebanon), Festivalul Keyboard din New York precum si Festivalurile St. Magnus (Scotland) si City of London.

Proiectul este organizat de Fundatia Culturala “Remember Enescu” si Quartz Media Production.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>