Pages Navigation Menu

Alessandro Safina, între muzică, pasiune și vedetism

Alessandro Safina, între muzică, pasiune și vedetism

Unul dintre cei mai mari tenori ai lumii va reveni în România, la sfârșitul anului. După succesul pe care l-a avut la București, în luna aprilie, când fanii au ocupat toate locurile Sălii Palatului, Alessandro Safina se va întâlni, în decembrie, cu admiratorii săi la Cluj.

ALESSANDRO SAFINA revine în România

ALESSANDRO SAFINA revine în România

Născut pe 14 octombrie 1963 în micul oraș Siena din Italia, Safina își descrie copilăria ca fiind una „normală, foarte normală”. I-a plăcut opera de mic, iar părinții i-au încurajat această pasiune. Când a împlinit 17 ani, tânărul Alessandro a devenit tot mai atras de muzica pop.

„A fost un moment extraordinar al vieții mele. Erau multe trupe care îmi plăceau: U2, Simple Minds, The Clash, care au adus un nou val în muzică. Trupa U2 îmi place în mod special pentru că piesele lor reprezintă dragoste și pace. Mi-ar plăcea să cânt în duet cu Bono”, a declarat Alessandro Safina.

Totuși, tânărul Alessandro a continuat pe drumul operei, obținând roluri importante în spectacole precum „La Boheme” de Puccini sau „Eugenio Onieghin” de Ceaikovski.

În momentul în care l-a întâlnit pe celebrul pianist și compozitor Romano Musumarra și s-a ivit șansa de a face un album care să combine muzica pop cu opera, Alessandro a acceptat provocarea imediat. Rezultatul a fost albumul care îi poartă numele, „Alessandro Safina”.

„Ca să fiu sincer, experiența muzicală alături de el, a fost extraordinară, dar experiența de a lucra cu el ca om, a fost foarte proastă. Au fost multe probleme după lansarea acelui album. Oricum, nu am mai auzit nimic de el de multă vreme”, a declarat Safina despre colaborarea cu Romano Musumarra.

Experiența neplăcută nu l-a descurajat pe Alessandro Safina. Pe albumul Sognami, Alessandro a pășit din nou în universul pop-opera, colaborând de data aceasta cu producătorul german, Alex Christensen, iar una dintre piesele incluse pe album este „Annie’s Song” (John Denver).

„Îl iubesc pe John Denver! Are foarte multe piese frumoase, iar versurile lui pot fi considerate adevărate poezii. Am ales această piesă pentru că am considerat că este foarte romantică și simplă”, a adăugat Safina.

Piese incluse pe acest album cunt 13 la număr  și au fost înregistrate în patru limbi diferite: engleză, italiană, franceză și spaniolă.

„Nu a fost foarte dificil. Mi-am dat silința. Oricum, în calitate de tenor de operă am cântat franceză, rusă, chiar și turcă. Deci nu a fost prea dificil. Atunci când înregistrez ceva, nu mă gândesc prea mult. Pur și simplu vreau să creez ceva bun”, a declarat Alessandro Safina.

În 2002, a înregistrat alături de Elton John piesa “Your song”, care a ajuns pe locul 5 în clasamentele din Marea Britanie. Alessandro Safina a colaborat cu numeroși artiști internaționali, printre care Carlos Santana, Rod Stewart, Miriam Stockley, Sarah Brightman, José Carreras și Mario Frangoulis.

“Safina se bazează pe un repertoriu de melodii uimitor de pasionale ce evidențiază profunzimea sa emoțională, care este deopotrivă convingătoare și captivantă”, scrie Jonathan Widran pe site-ul All Music Guide.

Datorită look-ului său, a fost asemănat adesea cu actorul George Clooney, iar revista “People’s Magazine” l-a inclus pe Alessandro Safina, în 2002, în clasamentul celor mai frumoși 50 de oameni din lume.

Citește și: ALESSANDRO SAFINA revine în România

Salvează

Salvează

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>