Pages Navigation Menu

Al doilea jurnalist american a fost DECAPITAT de Statul Islamic. VIDEO

Al doilea jurnalist american a fost DECAPITAT de Statul Islamic. VIDEO

Gruparea jihadistă Statul Islamic a revendicat într-o înregistrare video difuzată marți decapitarea unui al doilea ostatic american şi a ameninţat că urmează un ostatic britanic.

statul-islamic-l-ar-fi-decapitat-pe-al-doilea-ostatic-american-131362-1

Al doilea american decapitat este reporterul “The Time” Steven Sotloff, în vârstă de 31 de ani, care a fost răpit în Siria în august 2013.

În clipul denumit “Al doilea mesaj către America”, jurnalistul apare în genunchi, îmbrăcat într-o bluză portocalie, alături de un bărbat mascat înarmat cu un cuţit.

“Călăul” formulează o ameninţare la adresa unui ostatic britanic, pe nume David Haines, şi avertizează guvernele să retragă “această alianţă malefică a Americii împotriva Statului Islamic”, potrivit agerpres.ro.

Casa Albă a anunţat că nu poate confirma încă autenticitatea înregistrării video.

Vă prezentăm mesajul pe care călăul i l-a adresat președintelui Obama, cu mențiunea că înregistrarea în care jurnalistul Steven Sotloff a fost ștearsă de pe internet la puțin timp de la publicare.

Sotloff a apărut şi la finalul înregistrării video cu decapitarea lui James Foley,  în urmă cu două săptămâni.

“Viaţa acestui cetăţean american depinde de următoarea ta decizie, Obama”, a transmis atunci gruparea jihadistă.

După difuzarea imaginilor tragice, mama lui Steven Sotloff a făcut un apel către liderul Statului Islamic Abu Bakr al-Baghdadi pentru a-i cruţa viaţa fiului său, relatează BBC.

Steven Sotloff a fost răpit pe 4 august 2013 la Alep, în Siria, în apropiere de frontiera cu Turcia. Originar din Miami, în Florida, absolvent al Universităţii Central Florida, el a lucrat ca freelancer pentru revista Time, săptămânalul american Christian Science Monitor, publicaţia Foreign Policy, iar recent pentru ziarul The World Affairs.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>