Pages Navigation Menu

Al doilea elicopter rus, doborât de rebeli sirieni

Al doilea elicopter rus, doborât de rebeli sirieni

Războiul aerian continuă între Rusia și Turcia.

turcia avion prabusit

Avion rusesc, doborât de turci

Marți, un elicopter rus a fost doborât de un F-16 al forțelor aeriene turce la granița turco-siriană de avioanele militare ale Ankarei, după ce a violat spațiul aerian al Turciei, informează CNN Turk. Potrivit martorilor oculari, aeronava s-a transformat într-o minge de foc înainte de a se prăbuși.

Două elicoptere ale armatei turce încearcă să îi recupereze pe cei doi piloți, care s-au parașutat din avion înainte ca acesta să se prăbușească, dar la sol se desfășoară confruntări.  CNN Turk a transmis că unul  dintre piloți ar fi fost capturat de forțele turkmene de la sol și ucis.

Oficialii ruși contrazic declarațiile autorităților turcești și spun că aeronava a fost lovită de tiruri de la sol, în timp ce zbura la o altitudine de 6.000 de metri în spațiul aerian sirian. Totodată,  aceștia susțin că avionul nu a intrat în spațiul aerian al Turciei.

Armata turcă a dat publicității traseul avionului rusesc. Cu roșu este marcat traseul din spațiul aerian al Turciei. Oficialii turci spun că avionul rusesc a fost avertizat de 10 ori cu cinci minute înainte  să fie doborât.

Relații tensionate între Rusia și Turcia

Turcia a protestat în mai multe rânduri față de raidurile efectuate de avioanele Rusiei împotriva rebelilor turkmeni, iar Vladimir Putin a reacționat în urma acestui eveniment. Președintele rusieia avertizat că incidentul va avea consecințe serioase pentru relațiile Turciei cu Rusia și a acuzat Ankara de complicitate cu teroriștii ISIS.

Traseul avionului rusesc

Traseul avionului rusesc

În data de  3 octombrie, avioane de vânătoare turce au interceptat un avion militar rus angajat în Siria, care încălcase spațiul aerian al Turciei și care a fost forțat să se întoarcă. Moscova a invocat atunci „condiții meteo nefavorabile”. La aproximativ două săptămâni, armata turcă a doborât în 16 octombrie o dronă de fabricație rusă, care pătrunsese în spațiul aerian al Turciei.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>