Pages Navigation Menu

Airbus a încheiat o înţelegere record cu o companie aeriană din India

Airbus a încheiat o înţelegere record cu o companie aeriană din India

388aib_4

Grupul Airbus a semnat un acord preliminar cu operatorul aerian IndiGo din India pentru 250 de avioane cu o singură punte A320neo, aceasta fiind cea mai mare comandă după numărul de aparate de zbor a constructorului european, informează Bloomberg.

Deşi Airbus nu a făcut publică valoarea tranzacţiei, suma pe care compania low cost din India ar urma să o plătească se ridică la 25,7 miliarde de dolari.

Preţul de catalog al unui avion A320neo este de 102,8 milioane de dolari, însă de obicei constructorii oferă reduceri pentru astfel de comenzi.

“Această nouă comandă reconfirmă angajamentul IndiGo pentru susţinerea dezvoltării pe termen lung a transportului aerian la preţuri mici în India şi în străinătate”, a declarat Aditya Ghosh, preşedintele IndiGo.

În 2011, grupul european a primit cea mai mare comandă din istoria aeronauticii comerciale de la acea vreme, tot de la IndiGo Airlines, în valoare de 15 miliarde de dolari, vizând livrarea a 180 de avioane.

IndiGo este cel mai mare operator din India după cota de piaţă şi este controlat de grupul InterGlobe Enterprises, cu activităţi în domeniile hotelier, IT şi aeronautic.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>